Tagarchief: Map synchroniseren

Lightroom: Hoe gebruik je de opdracht ‘Map synchroniseren’?

Lightroom slaat alle informatie over je foto’s op de Lightroom-Catalogus. Niet de foto’s zelf, maar de informatie óver de foto’s. Waar ze zich op de harde schijven bevinden, wat je met de foto’s hebt uitgevoerd, dat soort informatie. Zolang je foto’s toevoegt of weghaalt met de gereedschappen in Lightroom zelf, blijft je catalogus op orde. Voeg je foto’s toe vanuit de Finder of de Windows Verkenner of verwijder je ze op die manier, dan heeft Lightroom dat verder niet in de gaten. Met Map Synchroniseren maak je je catalogus weer up-to-date.
Lees verder Lightroom: Hoe gebruik je de opdracht ‘Map synchroniseren’?