Tagarchief: Opslagruimte

Alles over je iPad of iPhone

Goed, je hebt een iPad, iPhone of desnoods een iPod Touch in gebruik. Je weet vast wel het typenummer en dergelijke. Achterhaal alles over je iPad of iPhone om verrassingen te voorkomen.

Wat is ook alweer het serienummer van die iPad? Tot welke datum loopt Apple Care (of was het wellicht de plus-variant daarvan) op mijn iPhone? Hoeveel opslagruimte heeft mijn toestel ook alweer? En – belangrijker – hoeveel daarvan is er nog beschikbaar? Allemaal vragen die makkelijk te beantwoorden zijn! Start de app Instellingen en klik daarin op Algemeen en dan Info. Je ziet dan alvast direct het antwoord op alle gestelde vragen. En nog veel meer. Dat je hier het serienummer terug kunt vinden is trouwens heel handig, soms heb je dat nodig voor een garantie(aan)vraag. En als jouw toestel dan net in een mooi hoesje zit gepropt (of je kunt die toch wel erg kleine lettertjes op de achterkant slecht lezen) werkt dit een heel stuk prettiger. Ook handig: de gegevens zijn kopieerbaar. Kwestie van even langer drukken op het nummer (of een van de andere gegevens) en dan Kopieer kiezen. Lees verder Alles over je iPad of iPhone

Veilig foto’s van je mobiele apparaat wissen met Google Foto’s

We schreven al eerder enthousiast over Google Foto’s (Google Photos). Die blogposts vind je HIER en HIER. Google blijft verder ontwikkelen aan de app, zowel voor iOS en Android.

Een nieuwe mogelijkheid van Foto’s is dat je de foto’s die Google al naar zijn cloud heeft getransporteerd, door de app van je mobiele apparaat kunt laten verwijderen. Dat kan heel erg nuttig zijn. Door alle foto’s en video’s die je zo makkelijk met mobiele apparaten kunt maken, loopt de opslagruimte van je mobieltje nogal snel vol. En eenmaal vol valt er geen foto meer te schieten.

Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor 'Opslagruimte op apparaat vrijmaken' (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto's op je apparaat te wissen.
Je kiest voor Instellingen (links) en vervolgens voor ‘Opslagruimte op apparaat vrijmaken’ (rechts) om de reeds gesynchroniseerde foto’s op je apparaat te wissen.

Als je je foto’s van je mobiele apparaat wilt wissen – ze zijn toch veilig opgeslagen bij Google – ga je naar de Instellingen van de Google Foto’s-app en daar kies je voor Opslagruimte op apparaat vrijmaken. De foto’s die Foto’s al gesynchroniseerd heeft en bij Google zijn gestald, worden vervolgens van je apparaat verwijderd.