Tijdens vergaderen in Zoom

Mogelijkheden tijdens vergaderen in Zoom

Tijden vergaderen in Zoom krijg je de beschikking over diverse mogelijkheden. Laten we eens kijken hoe het werkt! Onderstaand fragment is afkomstig uit mijn boek Zo werkt Zoom.

Tijdens een actieve vergadering – of je nu organisator of deelnemer bent kun je de weergave op je scherm verder beïnvloeden. Standaard zie je Zoom in de zogeheten sprekersweergave (speaker view).

Tijdens vergaderen in Zoom
Sprekersweergave.

SPREKERSWEERGAVE

In de sprekersweergave zie je tijdens vergaderen in Zoom de spreker die aan het woord is groot in beeld (standaard regelt Zoom dit zelf). Bovenin zie je de overige deelnemers aan de vergadering. Plaats je de muisaanwijzer op een van de miniaturen bovenin, dan zie je bij jezelf de optie Mute verschijnen (of Unmute, als je gedempt bent). Klik hierop om je microfoon in of uit te schakelen. Daarnaast zie je een blauwe knop met drie puntjes, met daarin een aantal nieuwe opties. Deze verschillen van je status (gastheer/vrouw of deelnemer). We bespreken eerst de opties die je als deelnemer kunt tegenkomen:

Pin Hiermee wordt je eigen beeld het grote beeld in het Zoom-venster. Linksboven in jouw beeld verschijnt vervolgens een knop Remove pin. Klik hierop om de originele situatie weer te herstellen.

Hide self view Hiermee schakel je je eigen miniatuur bovenin uit.

Tijdens vergaderen in Zoom
Het menu met een aantal bekende en een aantal nieuwe opdrachten.

Ook bij de andere deelnemers verschijnt de blauwe knop met drie puntjes als je de muisaanwijzer over de miniatuur beweegt. Opdrachten die je hier kunt tegenkomen zijn:

Chat Zie hiervoor hoofdstuk 5.

Pin Hiermee wordt het beeld van deze deelnemer het grote beeld in het Zoom-venster. Linksboven verschijnt wederom de knop Remove pin. Klik hierop om de originele situatie te herstellen.

Hide non-video participants Hiermee verwijder je de miniaturen van deelnemers die hun camera hebben uitgeschakeld (of waarvan de camera niet functioneert).

Show non-video participants Hiermee toon je de miniaturen van deelnemers die hun camera hebben uitgeschakeld (of waarvan de camera niet functioneert).

Show self view Hiermee schakel je je eigen miniatuur weer in, mocht je die eerder hebben uitgeschakeld.

Tijdens vergaderen in Zoom

Ben je organisator, dan vind je onder de knop met de drie puntjes bij de andere deelnemers een uitgebreider menu tijdens vergaderen in Zoom.

Ontdek zoom

ZoomEr zijn nog heel veel meer mogelijkheden met Zoom, je leest er alles over in het boek Zo werkt Zoom. In relatief korte tijd heeft thuis- en onlinewerken een grote vlucht genomen. Als gevolg van corona hebben we minder direct en sociaal contact, waardoor de vraag naar oplossingen voor thuiswerken en videovergaderen groter is dan ooit.

In dit praktische boek leert de auteur je alle aspecten van Zoom kennen, van het maken en correct instellen van een account, het koppelen van Zoom aan je Outlook- of Google-account, het installeren – en optimaliseren – van de software tot het efficiënt en productief deelnemen aan een vergadering, waarbij alle beschikbare gereedschappen worden besproken; denk hierbij aan het geven van een virtuele presentatie, het delen van apps en vensters en het gebruik van het whiteboard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.