Lees tijdschriften op je tablet

Tijdschriften lezen op de tablet

Om tijdschriften te kunnen lezen op je tablet zijn verschillende apps beschikbaar. Inclusief exemplaren bomvol Nederlandse magazines.

Gisteren besteedden we uitgebreid aandacht aan de ebook-reader. Een perfect apparaat voor het ‘consumeren’ van literatuur en andere boeken zonder al te veel afbeeldingen (in kleur). Voor tijdschriften is een zwart-wit ebook-reader veel minder geschikt. Dat zal ongetwijfeld gaan veranderen als er eindelijk kleuren e-ink verschijnt, maar zover is het nog niet. Tot die tijd is de tablet dus het meest handig voor tijdschriften. Ten eerste vanwege natuurlijk een helder kleurenscherm, maar ook vanwege de snelheid. Zo kan je lekker door je lectuur heen bladeren zonder trage pagina-opbouw.

De Sanoma-bladen

De app Tijdschrift 2.0 (iOS en Android) is van Sanoma. Niet verwonderlijk dus dat je juist hun tijdschriften in het assortiment terug ziet. Je kan rechtstreeks vanuit de app – na het aanmaken van een account – losse nummers kopen van de aangeboden bladen. Ook is het mogelijk om voor €15 per maand een bijzonder abonnement af te sluiten. Voor dat bedrag mag je namelijk onbeperkt álle tijdschriften uit de app lezen. Een soort streamingdienst dus eigenlijk, maar dan voor lectuur.

MagZine

MagZine is een andere tijdschriften-app met Nederlandstalige bladen. Nu niet van één uitgever, dus de keuze is groter. Edoch: de bekende bladen van Sanoma ontbreken dan weer. Om echt alle Nederlandse bladen te kunnen lezen zit je dus aan meer dan één app vast. Wat an sich verder natuurlijk geen probleem is. Ook bij MagZine is het mogelijk om losse nummers aan te schaffen of een abonnement voor onbeperkt lezen van het hele assortiment te nemen a €9,95 per maand.

Blendle

Dan is er Blendle, op een iets andere leest geschoeid. Hier kan je namelijk losse artikelen uit tijdschriften en kranten kopen voor prettige prijsjes. Op die manier stel je dus als het ware je eigen tijdschrift samen, met alleen artikelen die je ook echt interesseren. Het is mogelijk om simpelweg per artikel te betalen – de meest interessante optie voor af en toe-gebruik – of een premium abonnement af te sluiten. In dat geval krijg je voor een maandbedrag a €8,25 (bij een jaarabonnement) of €9,99 (per maand opzegbaar) onbeperkt toegang tot álle artikelen binnen Blendle. Voor de nieuwsjunks, zeg maar.

Bruna

Ook willen we nog even Blyoo van Bruna noemen. Via deze dienst (en bijbehorende app) kan je een abonnement op het assortiment van Bruna afsluiten. Het betekent dat je voor een maandbedrag alles wat er in de Bruna-winkel beschikbaar is aan boeken en tijdschriften kunt lezen. Helaas behoren losse aankopen niet tot de mogelijkheden. Prijzen voor een abonnement liggen tussen de €9,95 per maand voor alleen boeken via €14,95 per maand voor boeken én tijdschriften tot €22,45 per maand voor een boek- en tijdschrift-abo voor de hele familie.

Zinio

Ben je op zoek naar meer internationale lectuur, dan is Zinio nog altijd de ongekroonde koning.  Koop tijdschriften van naam en faam per stuk, of sluit zelfs een digitaal abonnement tegen vaak scherpe prijzen op een tijdschrift af. Met een beetje zoeken tref je zelfs een paar Nederlandse bladen aan. Alle genoemde aanbieders hebben tevens apps in de app-winkels voor iOS en Android klaarstaan. Uiteraard zijn al deze apps ideaal voor op vakantie, maar ook voor expats en andere in het buitenland wonende Nederlanders die nog een beetje op de hoogte willen blijven van wat er in het moederland zoal gaande is.

Computer Creatief

Tot slot mag ons eigen elektronische tijdschrift Computer Creatief natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit geheel gratis magazine vergt een PDF-lezer om het te kunnen bekijken. Dat kan bijvoorbeeld het welbekende Adobe Reader zijn, beschikbaar voor zowel desktop als mobiel. Maar je mag natuurlijk ook gewoon je eigen favoriete PDF-lezer gebruiken. Op deze pagina (even ietsje naar beneden scrollen) vind je alle tot nu toe verschenen elektronische versies. Een nieuwe is alweer in de maak!

 


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.