Tips en trucs met Lightroom Coffee Breaks van Benjamin Warde

Is er een eind aan de dingen die je kunt leren en weten over Lightroom? Vast wel – dat dacht ik dan – maar er blijken telkens weer onvermoede bronnen van tips en trucs te bestaan. Neem de Lightroom Coffee Breaks van Benjamin Warde. Warde, onderdeel van het team dat Lightroom bij Adobe maakt, heeft elke veertien dagen een nieuwe tip die hij met je deelt op YouTube. Die tips duren telkens één minuut en bevatten een tip, een trucje of een weetje. Er zijn er inmiddels 26. 26 tips die je, om ze allemaal te bekijken, niet eens een half uur kosten, maar die je onvermoede toetsenbordafkortingen en shortcuts leren.

Neem Easily Update Local Adjustments with Multiple Sliders, een tip waarmee je instellingen van de Adjustment Brush met één slider kunt aanpassen. Dus als je een preset brush hebt gebruikt waarin bijvoorbeeld  Exposure, Contrast, Clarity en Saturation allemaal op een bepaalde stand staan ingesteld, je die complete instelling in één keer kunt verzachten. Hier is ie:

Een tweede voorbeeld. Bij het toevoegen van trefwoorden is het vervelend dat je, als je het trefwoord heb toegevoegd je niet met de pijltjestoets naar de volgende foto in je filmstrip kunt springen, omdat de cursor in het veld staat van het deelvenster Keywoording. Ook daar is een trucje voor. Adding Keywords with Less Hassle vind je hier:

Wil je alle Lightroom Coffee Breaks bekijken en je er op abonneren? Je vindt ze HIER. Geniet meteen van de sonore stem van Warde…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.