Trends op het Computer Creatief-blog

Als ik opzoek ga naar de meest gelezen blogposts van afgelopen jaar op Computer Creatief, dan zie ik voor een deel geen verschil met die van vorig jaar. Nog steeds hebben mensen het moeilijk met de wifi op hun Nikon-camera. Men wil ook nog steeds weten wat je kunt doen met de gratis Foto-applicatie van Windows 10. En Gezichtsherkenning in Google Foto’s – nog steeds ‘verboden in de EU – willen steeds meer mensen aanzetten. Er zijn nog wat andere trends te zien. Het laatste kwartaal van dit jaar wordt er bijvoorbeeld druk gezocht op Alternatieven voor Lightroom. Trends op het Computer Creatief-blog.

Oplossen van problemen

Trends op het Computer Creatief-blog
Het bekijken van de statistische informatie over dit blog geeft aan waar fotografen, ontwerpers, computer- en smartphonegebruikers naar opzoek zijn. Er wordt altijd flink gezocht naar oplossingen van problemen voor Windows. Is het niet een probleem met de herfst-update, dan is het wel het euroteken of een ander speciaal teken dat niet zo een-twee-drie op het Windows-toetsenbord gevonden wordt. Na de introductie van Google Foto’s in 2016 werd de applicatie steeds meer uitgebreid. Ook op het werken met Google Foto’s werd daarom flink gezocht. Niet alleen voor het aanzetten van die Gezichtsherkenning, maar nu, met de feestdagen, bijvoorbeeld naar het maken van een filmpje of gif animatie met Google Foto’s.

Lightroom en de alternatieven

Over Lightroom was de laatste maanden veel te doen. De nieuwe naam van Lightroom – Lightroom Classic – viel niet erg in de smaak. Daarnaast werd er afwijzend gereageerd op het feit dat Lightroom niet meer als los pakket kon worden aangeschaft. Je moet – als je met Lightroom Classic aan de slag wilt – lid worden van Creative Cloud. Daar kun je kiezen uit Lightroom Classic en Lightroom CC. Dat er mensen zijn die dit niet zien zitten, zien we terug in de zoekresultaten. Er wordt uitgebreid gezocht naar de alternatieven voor Lightroom, bijvoorbeeld naar Luminar.

Affinity Photo

Ook is te zien dat Affinity Photo steeds populairder wordt. Affinity Photo wordt gezien als het goedkope alternatief voor Photoshop. Met de laatste pakket-versie van Lightroom 6 vormt het een heel goede en voordelige combinatie. Dat je zo’n nieuwe applicatie niet een-twee-drie onder de knie hebt zien we terug in zoekopdrachten naar de handleiding en het workbook van Affinity Photo. Eigenlijk alles wat we op het blog over Affinity Photo hebben geschreven wordt veel gelezen.

Goede voornemens

De manier voor het aanzetten van de Gezichtsherkenning in Google Foto’s is niet veranderd. De uitleg in onze blogpost is prima zoals ie is. Inmiddels is er wel veel veranderd aan de de applicatie Foto’s in Windows 10. Ik had me al eerder voorgenomen om daar weer aandacht aan te besteden, maar tot nu toe is dat er niet van gekomen. Dus – goed voornemen – ik zal er in januari zeker een paar postjes aan besteden. Daarnaast zal ik, middels de laatste Nikon-camera’s, eens kijken of dat werken met Wifi, Bluetooth en NFC is verbeterd, of dat het nog steeds ingewikkeld is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.