Twee jaar Computer Creatief…

Gisteren bestond het Computer Creatiefblog twee jaar. Twee jaar geleden beloofden we een actuele aanvulling te zijn op de boeken die we uitgeven. Daarom schrijven we over Windows, macOS, fotografie, webdesign, kort samengevat: over computers en creatieve software. Ik kijk altijd graag naar wat er wel en niet op het blog wordt gelezen. Ik kijk graag naar de leescijfers. Die leescijfers zijn belangrijk om te weten wat jij, de lezer, graag wilt weten.

Werken met de Foto’s-applicatie in Windows 10 wordt nog steeds het meest gelezen. Je zoekt ook nog steeds naar hoe je met je Nikon-camera en wifi om moet gaan. Google Foto’s-gebruikers willen graag weten hoe je die gezichtsherkenning kunt aanzetten. Dat zijn de drie meest gelezen blogposts.

Leescijfers

Die leescijfers zeggen natuurlijk niet alles. Dat een blogpost over Stagefright, een veiligheidslek op je Android-telefoon, maar vier keer is gelezen, heeft misschien meer te maken met de vindbaarheid van dat postje, dan met desinteresse van de lezer. Elke dag zijn er wel een of twee nieuwe postjes en zo’n postje over Stagefright belandt dan onderop de stapel.

Komend jaar gaan we op dezelfde voet en met hetzelfde plezier verder. Ronald Smit en ik zoeken elke dag naar nieuws, naar tips & trucs, naar oplossingen voor problemen die wij hebben en jij misschien ook, met je Windows-computer, met je camera, met Lightroom. We zullen proberen te schrijven waar jij behoefte aan hebt, maar we zullen ook proberen je belangstelling te wekken voor onderwerpen waarover je misschien nog niet had nagedacht. En die blogposts die onderop de stapel liggen zullen we beter vindbaar maken, zodat je die ook kunt vinden. Zijn er onderwerpen waar je meer over wilt weten? Laat het me weten en mail me op hans@computercreatief.nl.

Een gedachte over “Twee jaar Computer Creatief…”

  1. 2 jaar. Dat is – in deze sector van snel wisselende mediakanalen – best een mooie prestatie. Ga er beslist mee door; ik blijf het graag volgen. Proficiat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.