verander de achtergrond op je Android-telefoon

Verander de achtergrond op je Android-telefoon

Verander de achtergrond op je Android-telefoon eens en maak zo je telefoon een stuk persoonlijker. Moeilijk is het in ieder geval niet! Deze tip is afkomstig uit mijn boek Ontdek de Android Phone, 8e editie (Bijgewerkt t/m Android 11).

Zoek op een schermveld van uw startscherm een lege plek, zodat u op de achtergrond kunt drukken zonder een van de andere elementen aan te raken. Tik en houd uw vinger even op die plaats. U merkt dat er dan een menu verschijnt met enkele opties. Tik op de optie Achtergrond.

verander de achtergrond in Android 11

De lange weg Vanuit het startscherm kunt u ook via de Instellingen het item Scherm en dan Achtergrond bereiken. Trek de statusbalk naar beneden en tik op het tandwiel van de Instellingen. Vindt u dit niet terug? Ga dan via het startscherm naar het appoverzicht en kies in de lijst het pictogram Instellingen. Scrol in de Instellingen naar Weergave, Display of Scherm en daar vindt u dan de achtergrondopties.

verander de achtergrond op je Android-telefoon
Lang duwen op een vrije plek van het startscherm toont een menu met de optie Achtergrond. Vandaar kunt u dan een achtergrond kiezen en instellen.

De Achtergrondgalerij is sinds Android Oreo eigenlijk een aparte app. Wanneer u deze voor de eerste maal opent, vraagt hij toegang tot de opslag van uw apparaat. Dat mag u zonder probleem toestaan. Daardoor kunt u eigen foto’s als achtergrond instellen!

In de Achtergronden-app kunt u rustig zoeken in diverse mappen naar een afbeelding die u bevalt. Het zijn meestal enkele mooie foto’s die de fabrikant van uw telefoon ter beschikking stelt en meelevert. Dit zijn altijd statische foto’s, soms heel fraai, maar niet erg spannend.

Dat kan beter. Gebruik een van uw eigen foto’s als achtergrond. Hebt u al eigen foto’s met uw toestel gemaakt of foto’s geïmporteerd, dan selecteert u die helemaal links in de Achtergonden-app, waar Mijn foto’s staat. Hier kiest u de foto die u als achtergrond wilt gebruiken en vervolgens zou deze foto moeten verschijnen in een voorbeeldweergave.

Bent u niet helemaal tevreden met de framing van uw foto op het scherm? Dan kunt u deze verplaatsen met een vinger tot hij naar uw zin staat. Met twee vingers kunt u de foto ook vergroten of verkleinen via knijpbewegingen op het scherm. Tik nu tenslotte op Achtergrond Instellen. Vervolgens komt de vraag of u deze achtergrond wenst in te stellen voor het Startscherm, voor het Vergrendelscherm, of voor Beiden. Maak uw keuze en als u dan terugkeert naar het startscherm is uw foto is ingesteld als achtergrond.

verander de achtergrond in Android 11

Foto gebruiken Wilt u een portret van iemand als achtergrond gebruiken? Houd er dan rekening mee dat u vanwege de schermmaten in het startscherm steeds slechts een fractie van de originele foto kunt zien. Zorg er dus voor dat het hoofd van die persoon helemaal in het centrum van uw selectie komt. Alleen dan ziet u ook wat u wilt zien in het centrale startscherm.

Meer tips en trucs over Android? Op dit blog zijn er veel te vinden. Alle Android-tips op dit blog vind je HIER.

Ontdek de Android Phone, 8e editie

Ontdek de Android Phone, 8e editieAndroid is Googles besturingssysteem voor smartphones. Meer dan tachtig procent van alle smartphones draait op Android. In het boek Ontdek de Android Phone, 8e editie (Bijgewerkt t/m Android 11) beschrijft Joris de Sutter wat Android in huis heeft en hoe je de krachtige functies van je smartphone volledig benut. Van het toetsenbord en de synchronisatie van gegevens in ‘the cloud’ tot het gebruik van apps (en de Play Store) en de bespreking van tips en trucs: je leert alles om het meeste uit je Android Phone te halen. Dit boek is bijgewerkt tot en met versie 11 van Android. Uit de inhoud:

  • Videolessen: gratis videolessen over de onderwerpen in dit boek.
  • Bekijk de video’s op je Android Phone in een handige app.
  • Web en e-mail: zo surf je met je smartphone op internet en verstuur en ontvang je sms’jes en e-mailberichten.
  • Telefoneren: lees alles over gesprekken voeren, oproepen ontvangen en meer.
  • Synchroniseren: je synchroniseert je contacten, agenda, bestanden en meer in the cloud.
  • Kaarten: oriënteer je met Google Maps of ga op reis met StreetView.
  • Muziek: beluister en beheer je muziekbibliotheek.
  • Foto’s, YouTube en video: geniet van foto’s en films in de hoogst mogelijke kwaliteit.
  • Apps en de Play Store: zo installeer en koop je apps online.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.