Vernieuwingen bij Google Foto’s

icon-google-photos-kleinHet lijkt er wel op of er elke week vernieuwingen en verandering bij Google Foto’s zijn.
Deze week zijn het de vernieuwde, verbeterde zoek-interface, de mogelijkheid om de mappen op je tablet of mobieltje aan te passen en de mogelijkheid om bij een video van het materiaal in je Google Foto’s eigen gekozen muziek toe te voegen.

Zoekbalk in Google Foto’s

De oude zoek-interface met het vergrootglas.
De oude zoek-interface met het vergrootglas.

Bij de oude manier van zoeken klikte je op het vergrootglas rechts onderin, waarna je de drie verschillende onderdelen te zien kreeg: Places, Things en People (Plaatsen, Dingen en Mensen). Daaronder waren nog drie mogelijkheden te zien: Video’s, Creations en Google Drive. Deze manier van zoeken is nu vervangen door een zoekbalk bovenin het scherm.

De nieuwe zoek-interface met een zoekbalk bovenaan het scherm.
De nieuwe zoek-interface met een zoekbalk bovenaan het scherm.

Als je in de balk tikt verschijnen de zoekmogelijkheden. In eerste instantie verschijnt ook je toetsenbord, zodat je een zoekwoord kunt typen. Als je op je scherm even naar boven veegt, verdwijnt je toetsenbord en krijg je alle verdere zoekmogelijkheden te zien. Je ziet de laatste zoekwoorden waarop je hebt gezocht,daaronder zie je de verschillende Mensen die Google in je foto’s heeft gevonden met helemaal uiterst rechts een pijltje. Als je daar op tikt krijg je alle foto’s van de verschillende ‘gevonden‘ mensen te zien.

De verschillende onderdelen in de zoek-interface.
De verschillende onderdelen in de zoek-interface.

Daaronder zie je het hele riedeltje van zoekmogelijkheden: Video’s, Selfies, Movies, Animations. Daar weer onder zie je de Plaatsen. Het wijst zichzelf.

Je kunt in de zoekbalk meerdere woorden achter elkaar typen. Als je bijvoorbeeld alleen op de plaats Petten zoekt, krijg je alle foto’s uit Petten in je fotoverzameling te zien. Type je Petten Hans Frederiks, dan krijg je alle foto’s van Hans Frederiks in Petten te zien.

Eigen muziek bij je video’s

Je kunt zelf video’s in Google Foto’s maken, maar dat doet Google Foto’s ook al uit zichzelf. Google zet er dan zelf een muziekje bij. In deze nieuwe versie kun je dat muziekje vervangen door muziek die je zelf uitkiest. Dat gaat eenvoudig:

Open de video die je wilt aanpassen en klik op het potloodje.
Open de video die je wilt aanpassen en klik op het potloodje.

1. Open de video waarvan je de muziek wilt aanpassen. Stop de video. De interface met de mogelijkheden tot het delen, aanpassen enzovoort verschijnt onderin. Klik op het potloodje (tweede van links).

eigen-muziek-google-photos-2
Klik op het muzieknootje (midden).

2. Het potloodje verandert in een muzieknoot. Klik op het muzieknootje.

eigenmuziek-google-photos-3
Je kunt hier kiezen tussen My Music en Theme Music.

3. Nu je kunt de muziek die Google er automatisch bij heeft gezet wijzigen en kun je kiezen tussen Google’s muziek en je eigen muziek.

Apparaatmappen een andere naam geven

 

Kies bij de Instellingen voor Apparaatmappen, Selecteer bijvoorbeeld de map Screenshots en vervolgens kun e via het drie-puntjes-menu de naam van de map aanpassen.
Kies bij de Instellingen voor Apparaatmappen. Selecteer bijvoorbeeld de map Screenshots en vervolgens kun je via het drie-puntjes-menu de naam van de map aanpassen.

In deze versie van Google kun je de mappen met beeldmateriaal op je tablet of mobiel – de Apparaatmappen, zoals Google die noemt – van naam veranderen. Dat gaat eenvoudig:
1. Ga naar de Instellingen (via de de drie streepjes links bovenin)
2. Kies daar Apparaatmappen.
3. Kies de map die je wilt aanpassen. In dit voorbeeld Screenshots.
4. In het drie puntjes-menu rechts bovenaan kies je vervolgens voor Naam van apparaatmap wijzigen.

Deze vernieuwingen zijn op dit moment alleen voor de Android-versie beschikbaar. Update je app via de Play Store, als de update niet uit zichzelf is gedownload. De update voor iOS volgt ongetwijfeld spoedig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.