Hondenfotograaf Monica Vergunst van der Maden

Visie op fotografie: Hondenfotograaf Monica Vergunst van der Maden

Voor ons boek Visie op fotografie interviewden we 15 Nederlandse topfotografen. Ze geven aan de hand van interviews – met daarin een aantal van hun beste foto’s – hun geheimen prijs. Ze vertellen elk op hun eigen wijze over hun interessante vak. Ik wil je deze maand, voordat het boek verschijnt, telkens een van die fotografen voorstellen. Deze keer is dat hondenfotograaf Monica Vergunst van der Maden. Visie op fotografie: Monica Vergunst van der Maden!

Hondenfotograaf Monica van der Maden

Monica is een van de 15 topfotografen in ons boek en het gezicht achter MoNoa Photography. Al vele jaren fotografeert ze honden met veel enthousiasme, passie en plezier, zowel in haar vrije tijd als beroepsmatig. In 2018 en 2019 is Monica, door de prestigieuze Britse hondenorganisatie ‘The Kennel club’, uitgeroepen tot een van de beste hondenfotografen ter wereld. Ze is altijd op zoek naar een beeld dat net een stapje verder gaat dan de meest gebruikelijke foto’s in de hondenfotografie. Huisdieren, en dan met name honden, zijn haar lust en haar leven.

Enkele vragen uit het interview waarop Monica uitgebreid antwoord geeft in het boek:

  • Waarom heb je juist voor hondenfotografie gekozen?
  • Wat is je favoriete lens en wat zit er nog meer in je cameratas?
  • Hoe heb je kunnen bereiken waar je nu staat?
  • Op welke manier daag je jezelf iedere keer weer uit om onderscheidende beelden te maken?
  • Hoe onderscheid jij je van de vele andere fotografen?
  • Wat is jouw visie over de ontwikkelingen in de fotografie en hoe denk je hiermee om te gaan?
  • Welke tips kun je aan andere hondenfotografen geven?

Nieuwsgierig geworden? HIER kun je je voorinschrijven en mijn boek met €5,- korting bestellen (actieprijs geldig t/m 25-3-2021).

Ben je geïnteresseerd in Monica’s werk, kijk dan op haar website: MoNoa Photography. Ik schreef samen met Marcel van der Looij ook het boek  ‘Straatfotografie, Jouw foto’s naar een hoger niveau’.  Een gesprek hierover, met tips om op straat betere foto’s te maken, vind je HIER op dit blog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.