Vul in die enquête over de snelheid van Lightroom!

Wat zijn jouw klachten over Lightroom? Voor mij zijn dat niet zozeer de mogelijkheden van de applicatie, maar ik heb voornamelijk klachten over de snelheid. Je kunt bij het Lightroom Journal een enquête invullen over jouw ervaringen en problemen met de snelheid van Lightroom.

Lightroom heeft heel veel mogelijkheden. De Bibliotheek, Kaart, Boek, Presentatie, Afdrukken, Web en natuurlijk Ontwikkelen. In de praktijk gebruik ik Bibliotheek en Ontwikkelen het meest. En ik print foto’s, maar dat is iets dat in een applicatie hoort. Ik erger me al heel lang aan de snelheid van Lightroom. Anderhalf jaar geleden kocht ik een supersnelle Windows laptop om weer een beetje snelheid in Lightroom te krijgen. Op mijn iMac eind 2009 was Lightroom niet meer vooruit te branden. Inmiddels wacht ik op mijn Dell weer regelmatig tot Lightroom iets voor elkaar heeft gekregen. Bij importeren, het maken van voorvertoningen, het bladeren door een nieuwe serie foto’s: traaaaaaagg. Bij het ontwikkelen van een foto of meerdere foto’s reageren de schuifregelaars bij Standaard soms helemaal niet meer op mijn geschuif. Ze willen zich niet meer laten verschuiven. Ze zijn zo moehoeoeoeoe…

Een enquête

Tom Hogarty van het Lightroomteam vraagt nu op het Lightroom Journal of je als gebruiker een enquête wilt invullen over die snelheid van Lightroom. Hij schrijft dat de topprioriteit voor het Lightroomteam het verbeteren van de snelheid van de applicatie is. Terecht! Als er een goed alternatief was dat al die functionaliteit van Lightroom zou bieden… Misschien was ik dan allang overgestapt. Ik heb nu 248000 foto’s in mijn Lightroom-catalogus zitten, met sterren en kleuren, ontwikkelde foto’s, verbindingen met Lightroom Mobile. Wil ik dat opgeven? Op dit moment in ieder geval niet. Ik wil een snellere applicatie. Voor jou als gebruiker is die snelheid natuurlijk ook belangrijk. Dus: vul in die enquête. Laat aan het Lightroomteam weten wat jouw problemen met de snelheid zijn. De enquête vind je HIER.

Een gedachte over “Vul in die enquête over de snelheid van Lightroom!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.