Wil jij je laten betalen om Microsoft Edge te gebruiken?

Afgelopen woensdag schreven we over Microsoft Edge en of je die nu eindelijk moet gaan gebruiken dankzij de mogelijkheid tot Extensies. Naast Edge, wil Microsoft ook graag dat je Bing gebruikt om te zoeken en niet Google. Ze willen je zelfs betalen als je Edge én Bing gebruikt… Zou jij dat doen?

Ik las een paar artikelen (HIER en HIER) over Microsoft dat je wil betalen voor het gebruik maken van Edge én Bing. Huh? Natuurlijk, ik begrijp best dat het voor Microsoft belangrijk is dat hun nieuwe browser uit Windows 10 gebruikt gaat worden, maar jou er voor betalen?

Uit dat artikel op PCWorld begreep ik dat Microsoft al jaren geleden mensen ‘betaalde’ om met Bing te googelen en niet met Google. Dat heette Bing Rewards. Omdat nu Edge ook bij de rewards is betrokken geraakt, werd Bing Rewards omgedoopt tot Microsoft Rewards. Des te meer je een Microsoft-product gebruikt des te meer dingen krijg je er voor terug. Korting bij Amazon of Starbucks, dat soort dingen.

Je laten betalen?

Het gaat ook nog niet echt goed met Edge: het marktaandeel van Edge is 5%, dat van Chrome zo’n 58%. En wie gebruikt er Bing? Daarvoor geldt bijna hetzelfde. Dat heeft 4,28% marktaandeel, waarbij Google 90% marktaandeel heeft.

Je laten betalen voor het zoeken met Bing heeft blijkbaar nog niet erg geholpen. Dus is er nu Microsoft Rewards (overigens nog niet in Nederland, alleen nog in de U.S.A.). Als je je daarvoor aanmeldt krijg je punten voor het gebruik van Edge. Microsoft moet je daar natuurlijk wel voor in de gaten houden. Het wil dat je minimaal 30 uur per maand Edge gebruikt. daarnaast moet je natuurlijk Bing gebruiken en worden bijvoorbeeld al je muisbewegingen in de gaten gehouden. Zou jij dat willen? Je denkt misschien: ik heb toch niks te verbergen… Gaat het Microsoft wat aan hoe jij de stemwijzer invult?

Nu ja, ik wens Microsoft veel succes met Microsoft Rewards. Zou jij meedoen als het in Nederland mogelijk zou zijn?

3 gedachten over “Wil jij je laten betalen om Microsoft Edge te gebruiken?”

  1. Tuurlijk voor een gemiddeld maandloon wel… Maar ik vermoed dat het eerder peanuts betalingen zullen zijn en dan bedank ik…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.