Windows 1809 ineens business ready (bron gebruikte (deel)afbeelding: https://www.flickr.com/photos/aquamech-utah/24441624384)

Windows 1809 ineens business ready

Tot verbazing en ergernis van zakelijke gebruikers heeft Microsoft de buggy 1809-versie van Windows 10 ineens business ready verklaard.

Het blijft onmogelijk om de logica van Microsoft te doorgronden. Dat bleek gisteren, toen het bedrijf zomaar ineens versie 1809 van Windows 10 business ready verklaarde. Bedrijven zijn daar niet echt blij mee, want deze versie barst nog van de bugs. Het is tevens de versie die meest slechte start uit de geschiedenis van Windows had. Hij staat vooral bekend als de Bestandenwisser. Dát probleem is opgelost, er blijven echter helaas nog genoeg niet correct werkende zaken over. Meer daarover lees je onder meer op deze pagina.

Klok

Nu Microsoft Windows 1809 business ready heeft verklaard, begint voor iedere gebruiker met Windows Pro de klok wat uitstelmogelijkheden betreft te tikken. Heb je bijvoorbeeld een uitstel qua feature updates ingesteld van 180 dagen, dan heb je vanaf dit moment dus nog een half jaar uitstel van executie. Is dat je – ook gezien de reputatie van 1809 – te kort dag, dan kun je tot maximaal 365 dagen uitstellen.

Thuisgebruikers voor het blok

Voor thuisgebruikers maakt het verder niks uit: zij kunnen sowieso niets uitstellen. Voor hen ontstaat een steeds vervelender ogende situatie. Microsoft is nog steeds druk bezig met het uitrollen van 1809. En dat terwijl er voor komende maand alweer een nieuwe versie van Windows 10 op springen staat. Als je een beetje pech hebt krijg je dus binnen een maand tijd een dubbele feauture-upgrade voor de kiezen met alle bijbehorende risico’s van dien. Back-uppen van bestanden is dus belangrijker dan ooit; Windows-gebruikers moeten zich sowieso serieus afvragen of zij onmisbare zaken als foto’s op hun pc willen bewaren. Beter is het om hiervoor een externe schijf of – nóg beter – een NAS te gebruiken.

Updatekanalen verdwijnen met voorjaarsupdate

Overigens geldt dat er met de komst van de komende voorjaarsversie meteen afgerekend wordt met de verschillende updatekanalen die Microsoft tot nu toe hanteerde. Het betekent onder de streep dat het ook voor zakelijke gebruikers moeilijker wordt om langdurig uitstel te krijgen op ongewenste upgrades. Een move die niet bepaald met luid gejuich is ontvangen. Het geeft in ieder geval aan dat de softwarefabrikant de druk op gebruikers om te upgraden verder opvoert. Tegen de verwachting in na het debacle met 1809 blijven ook per jaar meerdere feature upgrades verschijnen. Jammer, want de opvolgende versies voegen niet topt nauwelijks interessante nieuwigheden meer toe de laatste tijd. Dus waarom gebruikers dit soort risico’s laten lopen, zeker als ze aangeven daar niet op te zitten wachten?

Het boek Windows 10 voor Senioren, 4e editie van Victor PetersSenioren zitten meer dan ooit achter de computer. Vaak zie je dat zij gewoon nog het oude, vertrouwde Windows 7 gebruiken. Maar de support voor die versie stopt in januari volgend jaar. Op dat moment is de overstap naar Windows 10 verplicht, mits je nog veiligheidsupdates wilt blijven ontvangen. En als je nog een traditionele pc of laptop wilt blijven gebruiken natuurlijk. Is dat allemaal het geval, lees dan zeker het boek Windows 10 voor Senioren, 4e editie van Victor Peters eens!

Op onze verzamelpagina Windows 10 updates en upgrades vind je meer berichten over dit onderwerp!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.