Scott Kelby, de man achter de boeken

Scott Kelby is een drukbezet man. Dan geeft hij weer hier een seminar, dan weer daar. Hij maakt zijn wekelijkse  show en hij schrijft zijn boeken.  Hij heeft het dus druk en daarom is het interview dat we via e-mail met hem zouden hebben nog niet gelukt. De vragen waren er, maar de antwoorden laten nog even op zich wachten. Daarom zocht ik online wat meer informatie over Kelby om deze maand toch iets van een interview te hebben.

Als je meer over Scott Kelby wilt weten dan kijk je eerst op zijn site en blog. In het onderdeel About me op zijn site kun je lezen over zijn voorkeuren op het gebied van films, muziek, restaurants enzovoort. Hij houdt van het fotograferen van sport, hij eet graag in steakhouses (een vegetariër is ie dus niet), je kunt zelfs zijn favoriete hamburgers te weten komen. Zijn favoriete ‘spul’ is misschien interessanter dan zijn favoriete hamburger. Bovenaan staat geen camera maar een gitaar: een Fender. Daarna wordt het voor de fotograaf interessanter, voor zijn statief gebruikt hij Really Right Ballheads, zijn favoriete lenzen zijn er twee van Canon: de 11-24 mm en de 8-15mm fisheye. Dat bij zijn favoriete software Photoshop en Lightroom horen zal je ook niet verbazen. Hij sluit af met een tegeltjeswijsheid: je kunt het niet fout doen door het juiste te doen. Lees de complete lijst van zijn voorkeuren HIER.

Fotografie

Je kunt ook zijn portfolio bekijken. Uit zijn boeken weet je al een beetje wat voor soort foto’s Kelby maakt, maar als je zijn portfolio doorneemt zie je – denk ik – wat hij leuk vindt om te fotograferen. Sport dus, waarbij een speciale onderdeel is gewijd aan Football (niet ‘ons’ voetbal maar American Football). Hij is natuurlijk altijd op reis. Is het niet dwars door Amerika, dan is het wel dwars door Europa. Fashion en Beauty, waarbij je aantal foto’s ziet die je ook uit zijn boeken kent en Mensen. Zijn portfolio met deze onderwerpen vind je HIER.

Interviews

Online zijn er een aantal interviews met hem te vinden. Het meest interessante interview is misschien wel het interview met Karen Hutton uit 2014, waarin hij vertelt over zijn passie voor lesgeven, het leren van dingen aan mensen. Hij vindt het zijn meest onthullende interview en hij durft het zelf niet meer terug te zien, omdat hij op een gegeven moment bijna in tranen is. Je vindt het hier:

Met een beetje zoeken vond ik ook een interview dat Scott zelf het interview vindt dat het meest de diepte ingaat. Je vindt het HIER.
Andere interviews met hem vind je HIER en HIER.
Nu nog ons eigen interview. Dat vind je hopelijk volgende maand op Computer Creatief. Of het onthullend wordt of de diepte ingaat, dat moeten nog afwachten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.