Over dit blog

blog.computercreatief.nl is een – bijna – dagelijks blog en is een uitgave van uitgeverij Van Duuren Media, uitgever van boeken over computers, creatieve software, informatica en boeken over camera’s en fotografie. Het blog is een actuele aanvulling op de boeken. Met dit blog hebben we de mogelijkheid om de lezers van onze boeken actueler, breder en dynamischer te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software, fotografie en camera’s.

Wat kun je verwachten op dit blog? Je vindt er bijna dagelijks actueel nieuws, nieuws over de laatste versies van software, over de nieuwste camera’s, over nieuwe versies van besturingssystemen als Windows of Mac OSX, iOS, Android. Je krijgt tips en leert trucs over Photoshop, Lightroom  en al die andere applicaties uit de Creative Cloud . Je leert beter fotograferen aan de hand van tutorials van de auteurs van de boeken van van Duuren Media. Ook zijn er van tijd tot tijd interviews met de schrijvers van de boeken.
Uiteraard horen we graag wat je vindt van dit blog! Mail naar hans@computercreatief.nl of reageer onder de blogposts.

Privacyverklaring

Het ComputerCreatief-blog is onderdeel van de activiteiten van Van Duuren Media B.V.  We hanteren op dit blog de privacy-regels die voor Van Duuren Media B.V. zijn opgesteld. Je kunt ze HIER vinden.

Wie schrijven er op dit blog?

Peter van Ammelrooy
Peter van Ammelrooy zou eigenlijk eens tijd moeten steken in een cursus Photoshop, maar deze luie fotofopper zoekt liever naar mobiele apps die moeilijke klussen klaren. Hij kijkt ondertussen ook uit naar de ultieme ervaringen in virtual en augmented reality.

Hans Frederiks
Hans Frederiks is journalist en fotograaf en hoofdredacteur van blog.computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computers, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Pieter Dhaeze
Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. Zijn website vind je HIER. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Eduard de Kam
Eduard de Kam is eind jaren 1970 begonnen met fotograferen, vooral nieuws en andere gebeurtenissen. In 1982 maakt hij een documentaire-opdracht van het Rijksmuseum. Daarna zijn er allerlei andere fotografische activiteiten. Sinds 1990 volgt hij de ontwikkelingen van de digitale fotografie voor het tijdschrift P|f. In 2000 is hij mede-oprichter van het NIDF (www.nidf.nl) om de Nederlandse beroepsfotografen op de hoogte te houden van de digitale mogelijkheden. Hij is actief als schrijver van technische boeken op fotografisch gebied, hij geeft workshops en is expert op het gebied van kleurbeheer en het herkennen van fotomanipulatie. Zijn website vind je HIER.

Ronald Smit
Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de ‘aha-erlebnis’ waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

11 gedachten over “Over dit blog”

 1. Heb me enige tijd geleden al geabonneerd op Computer Creatief en enige dagen geleden nummer 2 ontvangen, echter nummer 1 heb ik nooit van u ontvangen

 2. Dag Beste,

  Op welke manier kan ik de uitgaven van Computer Creatief in bezit krijgen.
  Ook de vroegere uitgaven wil ik graag in bezit krijgen

 3. Ik heb problemen met Pinnacle 19, specifiek met het importeren van een mp4 bestand.
  Ik heb in Pinnacle 19 een project gemaakt dat ik als mp4 exporteerde en opsloeg in mijn PC. Het project is inmiddels verdwenen terwijl ik toch nog wat wijzigingen wilde aanbrengen. Dus importeerde ik het bestand opnieuw om het te bewerken. Dat lukte op zich prima maar er is geen geluid.
  In een eerdere vraag p deze plek werd gemeld dat het waarschijnlijk aan de Codec ligt. Dat lijkt me in dit geval raar omdat het om een geexporteerd project van Pinnacle 19 gaat.
  Ik heb in VCL Media Player gekeken en daar vind ik het volgende aan Codec: Video H264-MPEG4 AVC en Audio MPEG AQAC MP4a
  Vraag : Waarom werkt het niet

 4. Ik heb E-zine Computer Creatief #1 kunnen downloaden en met plezier gelezen!

  Helaas met E-zine Computer Creatief #2 lukt dat downloaden op geen enkele manier!
  Er gaat dus ergens wat fout.

 5. Beste mensen. Ik heb de blog gelezen over de updates voor Windows 10. Bij de pro versie zou men Current Branch for Business kunnen instellen. Ik heb Windows 10 Pro, maar bij mij staat onder “Kiezen wanneer updates worden geinstalleerd” geen “Current Branch” en ook geen “Current Branch voor Business”. Kan iemand mij vertellen hoe dit kan? Bij voorbaat dank.

 6. Goede avond beste mensen.

  Door een zoekopdracht in Google op deze BLOG / SITE beland.
  Ik ben hobbyfotograaf en gebruik voor het bewerken van de foto’s het Programma GIMP en Affinity Photo.
  Beide uitstekende programma’s.

  Sinds kort leg ik mij ook toe op WEBDesign.
  En een van de dingen die mij opvallen is dat deze Site / Blog gerealiseerd is in WordPress.
  De builder die mij ook erg aanspreekt en welke ik heb draaien op een Local Host; op de laptop dus.

  Mijn vraagt rijst: Welk Theme is hier voor deze site gebruikt, hij spreekt mij erg aan.

  Bij voorbaat dank voor de moeite.

  Ton

 7. In een van de laatste bijdragen wordt met lof gesproken over de iPad als een bijna volwaardige vervanger van de laptop. Mijn vraag: Kan je hetzelfde zeggen over de Android Tablets aangezien deze toch ook een belangrijk deel van de markt vertegenwoordigen? Bedankt voor een antwoord.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.