Over dit blog

blog.computercreatief.nl is een dagelijks blog en is een uitgave van uitgeverij Van Duuren Media, uitgever van boeken over computers en creatieve software en boeken over camera’s en fotografie.

Het blog is een actuele aanvulling op de boeken. Het blog geeft de mogelijkheid om actueler, breder en dynamischer te informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hard- en software, fotografie en camera’s.

Wat kun je verwachten op dit blog? Je vindt er dagelijks actueel nieuws, nieuws over de laatste versies van software, over de nieuwste camera’s, over nieuwe versies van besturingssystemen als Windows of Mac OSX, iOS, Android. Je krijgt tips en leert trucs over Photoshop, Lightroom en al die andere applicaties uit de Creative Cloud en je leert beter fotograferen aan de hand van tutorials van de auteurs van de boeken van van Duuren Media. Ook zijn er van tijd tot tijd interviews met de makers van die software en hardware en de schrijvers van de boeken.
Uiteraard horen we graag wat je vindt van dit blog! Mail naar hans@hansfrederiks.com of reageer onder de blogposts.

Wie schrijven er op dit blog?

Hans Frederiks
Hans Frederiks is journalist en fotograaf en hoofdredacteur van blog.computercreatief.nl. Hij schrijft over ontwikkelingen op het gebied van computers, van vormgeving op het web en print, en fotografeert al zijn hele leven lang, met als specialisatie panorama’s, landschappen en podiumfotografie, wat onder andere te zien is op www.thefredlees.com, het blog dat hij samen met zijn vrouw heeft. Zijn panorama’s zijn te koop bij www.panoramawarehouse.com. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Pieter Dhaeze
Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en op websites. Ook geeft hij trainingen en workshops in zijn studio of op locatie en op aanvraag lezingen in boekhandels en bij bedrijven. Zijn website vind je HIER. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

Ronald Smit
Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de ‘aha-erlebnis’ waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen. Zijn boeken bij Van Duuren Media vind je HIER.

10 gedachten over “Over dit blog”

 1. Heb me enige tijd geleden al geabonneerd op Computer Creatief en enige dagen geleden nummer 2 ontvangen, echter nummer 1 heb ik nooit van u ontvangen

 2. Dag Beste,

  Op welke manier kan ik de uitgaven van Computer Creatief in bezit krijgen.
  Ook de vroegere uitgaven wil ik graag in bezit krijgen

 3. Ik heb problemen met Pinnacle 19, specifiek met het importeren van een mp4 bestand.
  Ik heb in Pinnacle 19 een project gemaakt dat ik als mp4 exporteerde en opsloeg in mijn PC. Het project is inmiddels verdwenen terwijl ik toch nog wat wijzigingen wilde aanbrengen. Dus importeerde ik het bestand opnieuw om het te bewerken. Dat lukte op zich prima maar er is geen geluid.
  In een eerdere vraag p deze plek werd gemeld dat het waarschijnlijk aan de Codec ligt. Dat lijkt me in dit geval raar omdat het om een geexporteerd project van Pinnacle 19 gaat.
  Ik heb in VCL Media Player gekeken en daar vind ik het volgende aan Codec: Video H264-MPEG4 AVC en Audio MPEG AQAC MP4a
  Vraag : Waarom werkt het niet

 4. Ik heb E-zine Computer Creatief #1 kunnen downloaden en met plezier gelezen!

  Helaas met E-zine Computer Creatief #2 lukt dat downloaden op geen enkele manier!
  Er gaat dus ergens wat fout.

 5. Beste mensen. Ik heb de blog gelezen over de updates voor Windows 10. Bij de pro versie zou men Current Branch for Business kunnen instellen. Ik heb Windows 10 Pro, maar bij mij staat onder “Kiezen wanneer updates worden geinstalleerd” geen “Current Branch” en ook geen “Current Branch voor Business”. Kan iemand mij vertellen hoe dit kan? Bij voorbaat dank.

 6. Goede avond beste mensen.

  Door een zoekopdracht in Google op deze BLOG / SITE beland.
  Ik ben hobbyfotograaf en gebruik voor het bewerken van de foto’s het Programma GIMP en Affinity Photo.
  Beide uitstekende programma’s.

  Sinds kort leg ik mij ook toe op WEBDesign.
  En een van de dingen die mij opvallen is dat deze Site / Blog gerealiseerd is in WordPress.
  De builder die mij ook erg aanspreekt en welke ik heb draaien op een Local Host; op de laptop dus.

  Mijn vraagt rijst: Welk Theme is hier voor deze site gebruikt, hij spreekt mij erg aan.

  Bij voorbaat dank voor de moeite.

  Ton

Geef een reactie