Eenvoudig filmpjes aanpassen in Google Foto’s

Waarom Google Foto’s bij het maken van films altijd zo’n vreemde modderige kleurstelling kiest, het is me een raadsel. In ieder geval ben ik er eigenlijk zelden tevreden mee. Hoe Google Foto’s van een zonnige dag een grauwe grijze dag weet te maken, best knap eigenlijk. We hoeven ons echter niet neer te leggen bij de keuze van Google, we maken zelf wel uit wat de kleurstelling en stijl van de film moet zijn.

Als je veel foto’s maakt en ze bij Google opslaat, verrast Google je regelmatig met een album, een (gif)animatie of een filmpje. Ik heb niet altijd tijd en zin om zelf van de foto’s een filmpje of album samen te stellen, dus ik ben blij dat Google Foto’s me dat uit handen neemt.

Kleurstelling en stijl

Voor het maken van een dergelijk filmpje – eigenlijk foto’s die achter elkaar worden afgespeeld – kiest Google Foto’s de foto’s uit, de stijl van de film en de muziek die erachter speelt. De keuze van de foto’s is vaak leuk, goed gekozen, maar in de stijl van de film waar voor Google voor kiest, kan ik me heel vaak niet vinden. Vaak kiest Google Foto’s bij mij voor de stijl Documentaire. Geen idee op welke basis Google deze keuze maakt, misschien maak ik volgens Google documentaire-achtige foto’s? Die instelling valt echter heel makkelijk aan te passen.

Stijl aanpassen

Deze week was ik in het Amsterdamse Eye voor een interview met en foto’s van de auteurs van het boek van de maand Het DTP-Naslagboek. Daarna bezocht ik A’dam Lookout, de voormalige Shell-toren, die nu een prachtig panoramadek heeft. Google maakte er een leuk filmpje van, op de Documentaire-stijl en een paar foto’s na dan.

Als je in de zoekbalk tikt, kom je vanzelf bij de Film in je Google Fotoverzameling.
Als je in de zoekbalk tikt, kom je vanzelf bij de Films in je Google Fotoverzameling.

 

• Net zoals je in Google Foto’s je foto’s kunt aanpassen, kun je allerlei aspecten van het filmpje aanpassen. Als je even op het filmpje tikt, krijg je onderaan het potloodje, de i voor info en de prullenmand te zien.

Het potloodje, de i voor info en de prullenmand en uiterst links het teken om te delen.
Het potloodje, de i voor info en de prullenmand en uiterst links het teken om te delen.

• Tik op het potloodje om het filmpje aan te passen. Onderaan verschijnen drie nieuwe icoontjes: links het klapbord om de stijl van de film aan te passen, middenin het muzieknootje om te bepalen welke muziek bij het filmpje wordt afgespeeld en rechts het filmstrookicoontje, alwaar je kunt kiezen welke foto’s er in het filmpje gebruikt worden.

Het klapbord om de stijl van de film aan te passen, middenin het muzieknootje om te bepalen welke muziek bij het filmpje wordt afgespeeld en rechts het filmstrookicoontje om foto's toe te voegen aan en te wissen uit het filmpje.
Links het klapbord om de stijl van de film aan te passen, middenin het muzieknootje om te bepalen welke muziek bij het filmpje wordt afgespeeld en rechts het filmstrookicoontje om foto’s toe te voegen aan en te wissen uit het filmpje.
De verschillende stijlen om je filmpje in te tonen.
De verschillende stijlen om je filmpjes in te tonen.

• Tik op het klapbord. Er verschijnen allerlei stijlen voor je filmpje: Natuurlijk, 8-mm, Actie, Bioscoop enzovoort. In totaal zijn er 17 verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen. Experimenteer er naar harte lust mee, pas als je op het vinkje aan de rechterkant tikt wordt je keuze bewaard. En dan nog, je kunt daarna altijd weer voor een andere stijl kiezen als je dat wilt. Ik stap af van Documentaire en kies voor Natuurlijk.

Foto’s wissen en toevoegen

Bij zo’n automatisch gegenereerd filmpje heeft Google de keuze uit je foto’s gemaakt. Die is vaak aardig, maar regelmatig zit er een foto tussen die je zelf niet zou hebben gekozen. Ook dat is makkelijk aan te passen.

Foto's toevoegen en wissen.
Foto’s toevoegen en wissen.


• Klik op
het filmstrookicoontje rechtsonder. Je kunt nu foto’s uit het filmpje verwijderen en foto’s toevoegen. In de strook onderaan staan de foto’s die nu in het filmpje zitten. Tik de foto aan die je wilt verwijderen en vervolgens op het prullenmandje. Weg is die foto. Om foto’s toe te voegen tik je op het plus-tekentje. Selecteer de foto’s die je erbij wilt hebben en tik op Gereed. Door een geselecteerde foto te verslepen kun je ook de volgorde aanpassen. Als je klaar bent tik je weer op het vinkje. Zo eenvoudig is het.

Als je eenmaal weet hoe dit werkt kun je natuurlijk van je foto’s op dezelfde manier zelf filmpjes samenstellen. Ik laat het voorlopig aan Google over.

Hieronder het uiteindelijke filmpje, waarbij ik het niet kon laten om te kiezen voor de stijl 8-mm:

Een gedachte over “Eenvoudig filmpjes aanpassen in Google Foto’s”

  1. waar ik mee zit is de locatie van foto’s in het geheel. vroeger met Wxp was het een kwestie van slepen en droppen. Kan nu niet meer!!??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.