standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad

Standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad

Je zet in een handomdraai standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad. Om de een of andere reden verstopt Microsoft ze telkens weer. Onderstaande tip is afkomstig uit mijn Handboek Windows 11.

Soms zijn het de kleine dingen die ‘t hem doen. Bij elke nieuwe (installatie van) Windows verstopt Microsoft dingen. Zo ontbreken In dat geval de standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad, inmiddels iets wat ‘traditiegetrouw’ genoemd mag worden. Het bureaublad is op de prullenbak en het pictogram voor Edge na geheel leeg. Misschien wel té leeg naar uw smaak. U kunt dan de standaardpictogrammen Computer en uw map met persoonlijke documenten op het bureaublad laten weergeven. In diverse categorieën zijn nog een aantal veelgebruikte opties bereikbaar die niet rechtstreeks met thema’s of het bureaublad te maken hebben, maar wel van pas kunnen komen.

Terug met die pictogrammen!

1 Open het venster Persoonlijke instellingen.

2 Kies Thema’s en onder verwante instellingen optie Instellingen voor bureaubladpictogrammen.

3 Geef in het venster Instellingen voor bureaubladpictogrammen aan welke standaardpictogrammen op het bureaublad getoond moeten worden.

De meest gebruikte instellingen zijn het selecteren van Computer, [uw naam] (dit is de map Documenten), Prullenbak en eventueel Configuratiescherm.

standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad
Naast de prullenbak kan het handig zijn om ook de pictogrammen voor uw persoonlijke bestanden en de Computer op het bureaublad te plaatsen.

 


standaardpictogrammen op het Windows 11 bureaublad

Een ander pictogram

Met de knop Ander pictogram kunt u een andere afbeelding aan de objecten Computer, Bestanden van gebruiker en Prullenbak toewijzen. Toch net weer die andere frisse blik! Ook thema’s kunnen hun eigen pictogrammen gebruiken in plaats van de standaardpictogrammen.


Meer lezen van Peter Kassenaar? Dat kan, want op dit blog kunt u uw hart ophalen aan zijn artikelen, interviews en boek-uittreksels!

Handboek Windows 11

Handboek Windows 11Windows 11 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft, dat ook op tablets en convertible pc’s gebruikt kan worden. Oorspronkelijk was het de bedoeling van Microsoft dat Windows 10 uit 2015 ‘de laatste Windows ooit’ zou worden, maar die bewering is achterhaald. Inmiddels gelden toch andere wensen en eisen aan computergebruik dan destijds is voorzien. Daarom is een geheel nieuwe versie van Windows gelanceerd. Microsoft heeft goed geluisterd naar geluiden uit de markt en alles uit de kast gehaald om het werken met de computer verder te vereenvoudigen. In die opzet is het bedrijf zeker geslaagd. Dit handzame boek wijst u snel de weg in de mogelijkheden en functies zoals het werken met het startmenu, met apps en met de vele basisvoorzieningen om de pc helemaal naar eigen wens aan te passen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.