De visuele editor Gutenberg Handboek WordPress 5

De Upgrade-podcast: maak een website met WordPress

Luister elke maand naar een nieuwe aflevering van Upgrade, de podcast van ComputerCreatief. Deze maand praat Peter de Ruiter met Dirkjan van Ittersum, schrijver van Het Handboek WordPress 5 over de mogelijkheden van deze laatste versie van WordPress, de software om sites en blogs mee te bouwen, te onderhouden en te vullen.

Internet is een van onze eerste levensbehoeften geworden en als je er niet aanwezig bent, besta je niet. Een hockeyvereniging, een fysiotherapeut of een bedrijf van welke omvang dan ook kan niet meer zonder website. Gelukkig ligt het antwoord voor het grijpen: WordPress. Dit systeem voor het bouwen en onderhouden van websites heeft inmiddels een marktaandeel van vijftig procent veroverd. Het is in de basis gratis en kent onnoemelijk veel uitbreidingsmogelijkheden: voor tekst, beeld, geluid en winkelen. Je bouwt er zelfs je eigen Facebook mee.

Handboek WordPress 5

Handboek WordPress 6Specialist Dirkjan van Ittersum schreef het ‘Handboek WordPress 6‘ over de jongste versie van dit systeem voor Van Duuren Media. Het boek leert je stap voor stap de beste keuzes maken tijdens bouw en onderhoud: in gewone-mensentaal en op educatief verantwoorde wijze. Luister naar zijn interview voor de podcast ‘Upgrade’ met Peter de Ruiter en werk vandaag nog aan je aanwezigheid op internet: als multinational of als enthousiaste verzamelaar die zijn kennis en collectie wil delen met de wereld.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van
uitgeverij Van Duuren Media.
Ben je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.