AOL Instant Messenger is niet meer (bron uitgesneden afbeelding: https://www.flickr.com/photos/moyix/174054753

AOL Instant Messenger (AIM) is niet meer

AOL heeft de stekker uit zijn instant messenger getrokken. Daarmee is weer een bekend communicatieprogramma op de traditionele computer verdwenen.

Dat het aloude ‘pc-platform’ langzaam aan minder populair aan het worden is mag geen verrassing heten. Het betekent ook dat communicatietools die van oorsprong veel op de pc of laptop gebruikt werden, vervangen worden door nieuwe equivalenten op de smartphone en tablet. Sinds Whatsapp ongekend populair werd, hebben andere soortgelijke programmaatjes en apps het moeilijk. AOL trekt na twintig jaar de stekker uit AIM, de messenger die ook in Nederland enige bekendheid genoot. Al was het maar vanwege vrienden of familie in de VS. AIM was een klassieke messenger die het in principe ook best op een mobiel platform gedaan zou hebben. Je kon er mee chatten en zelfs spelletjes mee spelen. Maar de belangstelling zakte enorm in de afgelopen jaren. Zo ver blijkbaar, dat het nu over en uit is.

Mobiel doet nauwelijks meer onder

Niet echt een heel groot drama lijkt ons. Je ziet vaak dat makers van traditionele pc-software niet goed de sprong naar mobiel hebben kunnen maken. Ergens is dat ook te zien bij een app als Skype. Het is eigenlijk net te complex en te groot voor een mobiele communicatie-app. Precies daarom nemen gelikte, slanke én veelzijdige apps als Whatsapp het stokje over. Je ziet deze overgang naar mobiel niet alleen bij voor de hand liggende communicatie-apps. Mobiel gamen is eveneens razendsnel groeiende. Een paar jaar geleden kon niemand zich voorstellen dat hoogwaardige games ooit de sprong naar smartphones en tablet zouden maken. Inmiddels haal je op de betere tablets zonder meer console-kwaliteit. Zelfs oudere pc-games zijn inmiddels succesvol overgeheveld naar een mobiele omgeving. Maar ook hier geldt dat speciaal voor mobiel ontwikkelde games er eigenlijk veel beter uit zien. Logisch, want die zijn speciaal voor de beschikbare hardware ontwikkeld.

Mooi moment

Als je nog altijd geen (bij de tijdse) smartphone hebt, of je wilt toch wat meer aan de geneugten van mobiel computeren beleven dan is het nu een interessant moment om eens iets in die categorie aan te schaffen. Zelfs Apple heeft nu een tamelijk betaalbare en zeer bruikbare iPad in het assortiment waarop je zo ongeveer alles wat je hart begeert kunt doen. De wat duurdere Android-tablets bieden ook veel waar voor hun geld. Let daarbij wel op dat je geen B-merk koopt met een achterhaalde versie van Android geïnstalleerd. Zoek liefst iets van een gerenommeerd merk met een goede reputatie op het vlak van upgrades naar recente versies van Android. Zo weet je zeker dat je op het vlak van veiligheid en features goed zit. Mobiel heeft de toekomst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.