PixAir

Dronefotografen kunnen nu hun mooiste luchtfoto’s delen via PixAir

PixAir

Dankzij de opmars van betaalbare cameradrones is luchtfotografie sterk in opmars. Er is nu een website die dronefotografen in staat stelt om hun mooiste luchtfoto’s te delen met de rest van de wereld: PixAir.

Op de website kun je eenvoudig een account aanmaken en direct beginnen met het uploaden van foto’s. Het is daarbij mogelijk om een beschrijving en trefwoorden toe te voegen, en eventueel een link te plaatsen naar de website van de fotograaf. Ook kan er desgewenst een video toegevoegd worden.

Griekse vissersboten. Foto: Wiebe de Jager / PixAir
Griekse vissersboten. Foto: Wiebe de Jager / PixAir

ROC-Light

PixAir is een initiatief van Wiebe de Jager, schrijver van het boek Dronefotografie en oprichter van Dronewatch. Met de site richt De Jager zich op de snel ontwikkelende markt voor luchtfotografie met behulp van drones. “Het lijkt erop dat het binnenkort eindelijk toegestaan wordt om bedrijfsmatig in de weer te gaan met kleine systemen zoals de Phantom of de Inspire van DJI, zonder dat je hiervoor een dure opleiding hoeft te volgen. In plaats daarvan komt er een zogenaamd ROC-Light, een vliegbewijs in de vorm van een vergunning. De kosten hiervan gaan naar verwachting minder dan 500 euro bedragen.”

Gemaal Lely. Foto: Wiebe de Jager / PixAir
Gemaal Lely. Foto: Wiebe de Jager / PixAir

Fotowedstrijden

Via PixAir kunnen dronefotografen hun portfolio aan het publiek tonen. In de toekomst kunnen potentiële opdrachtgevers dan in contact treden met een fotograaf. “Maar de site is ook bedoeld voor hobbyisten, die het leuk vinden om met hun drone mooie plaatjes te schieten. In de toekomst zullen er ook fotowedstrijden worden georganiseerd op PixAir”, licht De Jager toe.

Maak jij ook luchtfoto’s? Meld je dan nu gratis aan op PixAir!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.