Mooi hoesje, maar zinloos zonder schermbeveiliging

Duurkoop is goedkoop?

Nog steeds flink aan het snotten, een mooi moment om die nieuwe iPhone dan maar eens in te richten. Aan de foonkant ging dat prima, maar het hoesje valt vies tegen.

Soms snap je echt helemaal niets van een fabrikant. Neem nou Otterbox, een merk van telefoonhoezen dat vooral naam heeft gemaakt met de oersterke all-weather-all-everything onverwoestbare hoesjes. Gebruik ze al jaren, je smartphone komt er echt als nieuw uit terwijl de hoes zelf toch zeker wel wat butsen opliep tijdens het gebruik. Kortom: gedachteloos op de automatische piloot een nieuwe Otterbox besteld, bedoeld voor een iPhone XR. In de overtuiging dat deze nieuweling net zo goed gaat functioneren. En dat viel – ondanks de prijs – even vies tegen. Zo blijkt een essentieel onderdeel – de schermbeschermer – wegbezuinigd. Waarmee de hele hoes wat zinloos overkomt. Want juist het scherm is gevoelig voor krassen, valschade en meer.

Waarom?

Wat fabrikant Otterbox bewogen heeft tot het weglaten van de schermprotector in de welbekende Defender-behuizing (voor in dit geval dus de iPhone XR) zal wel nooit helemaal duidelijk worden. Op de verpakking wordt gemeld dat dit het design en uiterlijk van de telefoon ten goede komt. Zal best, maar als je kickt op design ga je je designfoon geen toch wat lompe Defender aanmeten. Bovendien heeft de fabrikant voor designfreaks wel andere, meer elegante en goedkopere hoezen in het assortiment. Al met al voelt deze hoes dan ook behoorlijk als de welbekende kat in de zak. Als eerste is nu een extra aanschaf noodzakelijk van een krasvaste beschermfolie. Vreemd genoeg levert Otterbox die ook. Dubbel kassa dus. We hebben er maar eens een mailtje aan gewaagd. Ondertussen blijkt het ook bij de directe concurent van Otterbox – Griffin – nagenoeg onmogelijk te achterhalen of zij in hun topmodel Survivor nou wel of geen schermbescherming hebben aangebracht. Voor de zekerheid toch maar zo’n ding besteld, maar we vrezen het ergste. Waarom geven fabrikanten mensen toch geen keuze meer tegenwoordig, is dat nou zo moeilijk…?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.