Gesprekken met Reply van Google

Google weet veel van me. Misschien té veel. Is er nog een weg terug? Ik zie hem niet, die weg terug. Dan maar dat pad helemaal aflopen, totdat – eh – het schip strandt. Dus waarom niet Reply van Google installeren op mijn Android-telefoon? Reply is een app die automatische antwoorden kan geven op berichten van apps als WhatsApp of Facebook Messenger. Laat ik Google nu ook al mijn conversaties afwerken? Nee, zo ver is het nog niet.

Reply van Google geeft antwoord

Laten we als eerste stellen dat Reply nog in beta is en dat Reply waarschijnlijk alleen Engels verstaat en spreekt. Reply is in ontwikkeling bij Area 120, een onderdeel van Google waar experimentele apps worden ontwikkeld. Reply kan whatsapp-boodschappen beantwoorde, kan aangeven dat je niet bereikbaar bent omdat je in de auto of op de fiets zit. App je naar degene die Reply op zijn of haar mobieltje heeft geïnstalleerd dat je ‘waiting’ bent, dan zegt Reply tegen je This seems urgent. If you want to reach Hans type “Urgent” to make their phone play a load sound. Reply kan dus een harde toon afspelen als je urgent nodig bent.

Never mind!

Reply instellen…

Ik heb het nu een dagje op mijn telefoon en inderdaad, toen ik op de fiets zat kreeg mijn vrouw de boodschap: Hans is biking right now. Dat ik daarna in de metro zat wist Reply niet, waarschijnlijk omdat de GPS het onder de grond niet doet. Later – bovengronds – wist Reply wel dat ik in een vehicle zat. Echt uitgebreid heb ik er nog niet mee getest, maar je kunt zien dat de app nog in een vroeg stadium van ontwikkeling verkeert. De antwoorden van Reply zijn kort, kortaf zelfs. I’m good and you? Of Never mind, Haha en Exactly. Soms komt Reply ineens met de suggestie: I love you! Dat hoort mijn vrouw natuurlijk graag. Maar ben ik het of de Reply-robot?

Zelf Reply van Google proberen?

Reply kan handig zijn. Bijvoorbeeld als Reply in je agenda kan kijken en automatisch kan zeggen: Hij is op vakantie of Hij zit in vergadering. De vraag is echter: moet Google nu ook mijn encrypted boodschappen meelezen? En ben ik te lui om zelf mijn whatsapp-berichten te beantwoorden? Als ik op de fiets ben, geef ik toch geen antwoord op een berichtje. Misschien aardig dat Reply dat even zegt, maar een gesprek voeren met Reply als ik te belazerd ben om zelf wat te verzinnen, nou nee. Voor mij is het niks, maar voor jou misschien wel. Je kunt Reply zelf proberen door de app op je Android-telefoon te installeren. De app staat nog niet in de Play Store dus je moet hem zelf installeren. HIER kun je de APK downloaden. Hoe je zo’n APK kunt installeren lees je HIER bij Android Planet.

Zelf gaan experimenteren met het maken van apps voor Android? Dat kun je leren met een boek uit de App Development Library: Apps maken voor Android.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.