rugzakken

Hoe kies je uit 984 rugzakken?

Er was nog één ding dat ik moest regelen voordat ik op vakantie ging: een nieuwe rugzak. De banden van mijn oude rugzak waarmee je hem aan je schouders hangt begonnen langzaam af te scheuren. Het was wachten totdat er eentje helemaal losliet. Daarmee kon ik niet op vakantie. Dus ging ik online op zoek naar een nieuwe rugzak…

Online zoeken

Natuurlijk kun je online een rugzak kopen. Typ bij Google rugzak kopen in en een wereld van rugzakverkopers en soorten rugzakken/tassen ontvouwt zich. Dagrugzakken, Kinderrugzakken, Laptoprugzakken, Backpacks en nog veel meer. Eh… Wat wil ik eigenlijk? Een kleinere rugzak dan ik nu heb, wat steviger. Ik wil er mijn Fuji-camera in kwijt en een extra lens. Mijn iPad of Chromebook (niet tegelijk). Ik wil er een hoodie in kwijt kunnen en er moeten vakjes zijn voor allerlei spullen. Online stikt het van de winkels voor rugzakken/tassen. Natuurlijk zijn er Bol en Coolblue, maar ook veel gespecialiseerde rugzaksites.

Ongeschikt

Eigenlijk zoek ik al een tijdje naar een nieuwe rugzak. Een rugzak om met mijn camera en lenzen rond te lopen. Een aantal jaren geleden kreeg ik een rugzak – wel zelf uitgekozen – waarin mijn 15 inch Macbook, mijn Nikon D700 en drie lenzen pasten. Een grote rugzak, waar ik na één keer mee op vakantie al een hekel aan kreeg. Mooie rugzak, maar in de praktijk een zwaar groot ding. Nu ik met Fuji fotografeer is die rugzak echt veel te groot. Ook een nadeel: hij was niet geschikt om er ook wat boodschappen in te vervoeren. Hij staat dus al een tijd te verstoffen onder een tafel in mijn werkkamer.

984 Dagrugzakken

rugzakken
Bijna 1000 Dagrugzakken…

Ik kijk dus bij Travelbags, zo’n gespecialiseerde rugzakken-site. Daar zie ik die verscheidenheid aan soorten. Ik klik op Dagrugzakken. Ze hebben 41 pagina’s met Dagrugzakken! Op elke pagina staan 24 rugzakken. Aan de zijkant kun je aangeven welk merk (bijna 70 merken) je wilt, het gewicht van de rugzak, de inhoud in liters, de hoeveelheid vakjes enzovoort. Dan worden het er wel steeds minder, maar nog steeds teveel. Hoeveel liter kon er in mijn oude rugzak? Ik weet nu al dat ik hier geen keuze kan maken: er zijn er veel te veel en ze lijken allemaal op elkaar. Bomen en bos.

De Grote Tas

Nadat ik nog wat van die rugzakken-sites heb bezocht, weet ik het zeker: hier ga ik niet slagen. Ik wil een rugzak zien. Zelf kijken hoe groot hij is, hoe licht of zwaar en wat er precies in past. Dus zoek ik op Google naar Rugzakken Amsterdam. Ik kom uit bij De Grote Tas, vlak in de buurt en waar ik ooit mijn oude rugzak had gekocht. In de winkel slaag ik binnen vijf minuten. Een stevige rugzak van Samsonite, €99,-, waar mijn Chromebook en mijn iPad ook in passen: 19 liter, geschikt voor 14 inch laptops, gewicht 900 gram. Plaats genoeg voor een extra lens en een hoodie.

Geen idee of het jou lukt een rugzak uit te zoeken bij Travelbags, bij Bol of Coolblue. Er zijn dingen die je in het echt moet zien. Ja, natuurlijk kun je je online-miskopen meteen weer terugsturen. Dat is gedoe. Zeker als je uit 984 rugzakken moet kiezen. De rugzak die je zoekt zit er vast wel bij, maar waar ergens?


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van
uitgeverij Van Duuren Media.
Ben je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.