Leer onbekend Amsterdam kennen met de Urban Photo Race

Bij de ééndaagse fotowedstrijd Urban Photo Race duurt de dag gelukkig maar 12 uur. In die 12 uur race je samen met andere fotografen door de stad op zoek naar unieke foto’s. Voor de wedstrijd moet je 18 foto’s maken, verdeeld over 6 series. Het doel van de wedstrijd? Nieuwe plekken in een stad ontdekken, jezelf creatief uitdagen met die onbekende plekken en andere fotografen leren kennen. De stad: Amsterdam. De datum: 11 juni 2016.

urban-photo-race-2

Zes plekken, 18 foto’s

De Urban Photo Race begon in 2011 als een klein event, maar vindt inmiddels naast Amsterdam ook plaats in Berlijn. Doel is om in een stad – Amsterdam – nieuwe plekken te leren kennen en je door die onbekende plekken fotografische te laten uitdagen. Er zijn zes thematische opdrachten die je op de dag zelf te horen krijgt. Er zijn zes checkpoints waar je verteld wordt wat de volgende opdracht is. De Urban Photo Race is een ontdekkingstocht door de (eigen) stad. Aan het eind van de dag kom je samen op het laatste checkpoint waar je je 18 foto’s kunt inleveren. Daarna is het tijd voor een biertje en kun je met je collega-fotografen napraten over de wedstrijd. UPR kondigt na paar maanden aan wie de winnaars zijn.

urban-photo-race-amsterdam-1

Het is een wedstrijd, dus er valt wat te winnen. De winnende foto’s worden geëxposeerd en de de winnaars worden bekend gemaakt in een afsluitend evenement.

Meedoen?

Je kunt meer lezen over deze fotowedstrijd op de site van de Urban Photo Race. Tot 7 juni kost een ticket om mee te doen €20,-, op de dag zelf – 11 juni – kost een ticket om mee te doen €22,-.

Van Duuren Media is sponsor van de Urban Photo Race.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.