Lightroom voor Apple TV

Heb je een vierde generatie Apple TV? Ben je lid van Creative Cloud? Gebruik je Lightroom? Dan kun je nu via de Lightroom app voor Apple TV je foto’s op je televisie tonen.

Gisteren kwam Adobe met een verrassing voor Lightroom-gebruikers: een Lightroom app voor Apple TV. Niet voor alle generaties van Apple TV, alleen de laatste, vierde generatie werkt met deze Lightroom app.

Om er mee aan het werkt te kunnen moet je naar de App Store op je Apple TV en van daaruit de app op je Apple TV installeren. Je zult de eerste keer moeten inloggen (dat gaat via een browser bijvoorbeeld op je computer of iPad). Via de Apple TV-afstandsbediening kun je naar je Collections, naar All Photos en de Settings navigeren. Als je bij de Collection bent die je wilt tonen, kun je een slide show aanzetten.

Dat zijn de huidige mogelijkheden van deze Apple TV app. Je hebt er wel een lidmaatschap van Creative Cloud voor nodig.

Android of oude Apple TV’s?

Leuk hoor die app, maar moet je als Android-gebruiker of eigenaar van een oudere Apple TV een beetje in een hoekje gaan zitten kniezen omdat je je foto’s niet op de tv kunt tonen? Welnee! Je foto’s staan online bij https://lightroom.adobe.com/ en als je een Chromecast hebt of een oudere Apple TV, stream je gewoon je foto’s vanuit de browser. Je krijgt dezelfde Collections te zien, je kunt er ook een slide show aanzetten, kortom eigenlijk hetzelfde als bij de Lightroom App voor Apple TV.

Vanaf je Android-telefoon kun je ook naar je tv streamen...
Vanaf een Android-telefoon kun je met een Chromecast ook naar je tv streamen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.