Updates voor Google Foto’s en Snapseed

Google Foto’s en Snapseed zijn de speerpunten bij Google als het gaat om smartphonefotografie. Het lijkt er bijna op of de ontwikkelaars elke week met een update komen. Zowel Google Foto’s als Snapseed zijn gratis apps, ze doen echter niet onder voor apps waar je wat voor moet betalen. De vernieuwingen in deze versies zijn…

Qua nieuwe mogelijkheden – bewerkingen en zo – is er niets nieuws in de laatste versie van Google Foto’s te vinden. De verbeteringen zitten verborgen onder de motorkap. Nu worden – als je een magere mobiele verbinding hebt – je foto’s eerst in een lage resolutie preview gebackupped. Die lage resolutie foto’s zien er op een smartphone echter nog prima uit. Later, als je een stevige wifi-verbinding hebt, worden die lage resolutie-beelden vervangen door de hoge resolutie-versies. Het wordt ook makkelijker om veel foto’s tegelijk te delen, zelfs als je dataverbinding slecht is. Zoals Google het zelf beschrijft: ‘Het doet er niet toe of je aan het strand of in de bergen zit, met Google Foto’s kun je zelfs met een magere verbinding je foto’s delen, door ze eerst in lage resolutie te sturen, waardoor vrienden en familie ze meteen kunnen  bekijken. Ze worden later automatisch geüpdatet naar hogere resolutie, zodra de verbinding dat toestaat.’

Snapseed 2.17

De nieuwste versie van Snapseed heeft spectaculaire vernieuwingen.

  • Met Double Exposure kun je twee foto’s in elkaar monteren. Je kunt de manier waarop ze met elkaar ‘mixen’ beïnvloeden.
  • Face Pose kun je een beetje vergelijken met manier waarop je in Photoshop Fix een gezicht kunt aanpassen. Je kunt de pupillen veranderen, de mond laten lachen, enzovoort.
  • Expand werkt een beetje als Content Aware Fill in Photoshop. Je kunt het canvas van de foto groter maken, waarna de lege plekken zo goed en zo kwaad als het kan worden opgevuld.
Een glimlach maken met Face Pose.

De updates voor Snapseed en Google Foto’s worden tegelijkertijd voor iOS en Android uitgerold. Update deze twee apps op je telefoon of tablet en je hebt vanzelf de beschikking over deze leuke nieuwe mogelijkheden.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.