Adobe Scan voor het maken van PDF's

Adobe Scan voor het maken van PDF’s

In een blog kondigt Adobe de app Adobe Scan als volgt aan: Maak kennis met Adobe Scan, de gratis app met tekstherkenningsuperkracht! Vol trots vertelt Adobe dat het de uitvinder van PDF was en nu, zoveel jaar later, heeft Adobe met Adobe Scan ‘het’ opnieuw uitgevonden voor mobiele apparaten. Het?? Adobe Scan is een eenvoudige app om documenten te scannen en die daarna om te zetten naar PDF. En de tekstherkenning die al jaren in Acrobat zit, zit ook in deze app. Adobe Scan voor het maken van PDF’s.

Is het een bijzonder app? Ach, Adobe Scan is natuurlijk niet de enige app waarmee je een document kunt scannen en dat vervolgens kunt omtoveren naar een PDF-bestand. De tekstherkenning van de app is goed (OCR, optical character recognition) en het gescande document wordt opgeslagen in de Adobe Document Cloud. Je kunt er alles mee scannen wat je maar wilt: bonnetjes, visitekaartjes en een gedrukt of geprint artikel. Later kun je dat document of dat bonnetje dankzij de tekstherkenning makkelijk terugvinden. En het staat allemaal bij de Adobe in de Document Cloud. Handig. Of niet?

Adobe Document Cloud

Die opslag in de Adobe Cloud is iets wat je moet willen. Je hebt, om deze app te kunnen gebruiken een Adobe ID nodig en je moet je in de app aanmelden om er mee aan het werk te kunnen. Het document dat je scant wordt bij Adobe opgeslagen. Wil je het document als PDF kunnen aanpassen, dan kan dat verder in bijvoorbeeld Acrobat Reader. Misschien gebruik je al iCloud, Dropbox of Google Drive, allemaal mogelijkheden in de Cloud om je documenten in op te slaan. Bij Adobe Scan verdwijnt je PDFje automatisch naar de Adobe Cloud. Je kunt niet bepalen waar je je document wilt opslaan. Misschien niet echt wat je wilt.

De opmerkingen in de Google Play Store over Adobe Scan variëren tussen: ‘Knap gemaakt, zonder veel toeters en bellen’ of ‘Meteen weer verwijderd, er zijn genoeg andere scan-apps waarbij je wel zelf kunt bepalen waar je de documenten opslaat’.

Een uitgebreide bespreking kun je HIER vinden bij iCulture. Adobe Scan is geschikt voor iOS en Android. Een andere blogpost over het scannen met je telefoon of tablet vind je HIER.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

2 gedachten over “Adobe Scan voor het maken van PDF’s”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.