Apple presenteert nieuwe Macbook Pro

Apple presenteert nieuwe Macbook Pro

Apple heeft gisteren zonder al te veel fanfare een nieuwe MacBook Pro aangekondigd. Inwendig zijn onderdelen in lijn gebracht met de huidige stand van techniek.

De 2018-versie van de MacBook Pro is leverbaar in twee versies: 13 en 15 inch. Een van de nieuwtjes is dat de kleurtoon van het retina-scherm zich aanpast aan het omgevingslicht. Datzelfde trucje kennen we natuurlijk ook van de nieuwere iPad’s en de iPhone X. Verder is het toetsenbord onder handen genomen, dat moet volgens Apple nu stiller zijn dan ooit. Er is overigens niet afgestapt van het ‘vlinder-mechaniek’, dat voor sommige gebruikers wel eens tot problemen leidde. De techniek zorgt enerzijds voor ultraplatte toetsenborden, maar een kruimeltje kan ervoor zorgen dat een toets het niet meer doet. Bij een los toetsenbord voor bijvoorbeeld een iMac geen probleem: even stevig op de achtergrond kloppen en dan komt het meestal weer goed. Bij een laptop is die actie toch wat minder verstandig.

Sneller

Uiteraard ontbreekt ook de bekende Touch Bar niet, waarmee u snel allerlei zaken kunt regelen. Een nieuwe CPU van Intel moet volgens de fabrikant voor een verdubbeling van de snelheid (13 inch model) en 70% snelheidsverhoging van de 15-inch uitvoering zorgen. Of je daar in de dagelijkse praktijk heel veel van zult merken is natuurlijk afwachten. Niet iedereen trapt z’n MacBook dagelijks extreem stevig op z’n staart. Verder is er de nieuwe T2-chip, die voor een betere beveiliging moet zorgen. Ook maakt dit onderdeel het mogelijk dat je MacBook Pro op ‘Hey Siri’ reageert, mocht je daar behoefte aan hebben.

Duur

De MacBook Pro is stevig aan de prijs. De 13-inch versie kost in de basisuitvoering maar liefst €1999; de 15-inch versie gaat vanaf het indrukwekkende bedrag van €2799 over de toonbank. Helaas kondigde Apple verder geen nieuwe versies aan van de prettiger geprijsde gewone MacBook. Ook rondom de MacBook Air is helaas nog altijd geen nieuws vernomen. Het is afwachten of Apple überhaupt toekomst ziet in de Air. Veel budgetbewuste gebruikers kiezen voor de Air, maar Apple zou dat kunnen zien als ondermijnen van z’n hoger geprijsde producten. Anderzijds: de Air doet het uitstekend in het onderwijs, dus het zou dom zijn om dit apparaat zomaar af te schieten. Lijkt ons.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.