Bij Apple geen reden voor update-angst!

Tegelijk met de aankondigingen over Apple News+, Apple TV+, een Apple Creditcard die we hier voorlopig nog niet krijgen en Apple Arcade waren er ook updates van iOS en macOS: iOS 12.2 en Mojave 10.14.4 Naast vernieuwingen zitten er ook veiligheids-updates in deze nieuwe versie ingebakken. Updaten maar! Of heb jij – misschien omdat je van Windows afkomstig bent – angst voor updates? Nergens voor nodig, als je het verstandig aanpakt.

Losgelaten in het wild

Over de updates van Windows 10 en de psychische spanningen en het geestelijk onwelzijn die ze kunnen veroorzaken, kun je op dit blog al genoeg lezen. Misschien ben je daarom wel overgestapt naar macOS! De update-cycli van macOS en iOS zijn over het algemeen duidelijk: eens per jaar, ergens in het najaar, een grote update en de rest van het jaar veiligheids-updates met wat extra functionaliteit. Zo stonden na de presentatie van Apple van gisteren de updates voor iOS en macOS klaar om in het wild te worden losgelaten.

Veiligheid voor alles!

Het zal je bekend zijn: een veiligheidsupdate moet je altijd installeren. Bij een veiligheidsupdate worden gaten in het besturingssysteem gedicht en kun je weer wat veiliger werken. Die updates van Apple gaan over het algemeen goed, zonder problemen bedoel ik. Eerlijk gezegd heb ik in de tijd dat ik een Mac gebruik nog nooit een probleem gehad na een update. Ellende is natuurlijk nooit uit te sluiten, dus kan het nemen van wat voorzorgsmaatregelen geen kwaad. Zorg voor goede back-ups! Zorg dat je werk, je foto’s, je documenten of wat dan ook ergens veilig staan opgeslagen. Dan kan bijvoorbeeld in een of andere cloud zijn. Die van Apple, Google, Microsoft of Amazon bijvoorbeeld. Of op een externe harde schijf, ook prima! Zorg daarnaast voor een goede Time Machine-back-up en dan ben je eigenlijk wel klaar voor de update van macOS.

Zo klaar!

Nieuwe Animoji’s! Vier nog wel!

Voor je iOS-apparaat geldt natuurlijk ook dat het het meest verstandig is om een back-up van je iPad of iPhone te maken. Dat kan via iCloud of via iTunes. Heb je die back-ups van je Mac en je iPad/iPhone, dan is updaten een fluitje van een cent. Ik begon vanmorgen om kwart over acht aan de iPad en die was 15 minuten later alweer klaar. Ondertussen had ik de iMac ook ter updating aangezet en die was binnen 20 minuten klaar. Ondertussen maakte ik koffie, ontbeet ik, las ik rustig in Otmars Zonen en zag tevreden toe hoe alles goed verliep.

Daarna belde de man van de controle van de aardlekschakelaars aan. Of ik mijn computers uit wilde zetten, want de stroom ging er even af. Het daarna opstarten van internet en de eigen wifi kostte me meer tijd dan die hele updates van iOS en macOS…

Ben je op zoek naar een boek waarin de werking van een Mac, macOS Mojave en de meegeleverde Apple-software duidelijk worden uitgelegd? Dan is macOS Mojave van Pieter van Groenewoud het boek voor jou! Van de installatie van een nieuwe Mac en het uitvoeren van basishandelingen tot het werken met foto’s of het instellen van je e-mail. Alle populaire Apple-programma’s komen aan bod. Dat computerboeken niet saai hoeven te zijn, bewijst dit boek: het is in duidelijke taal geschreven, bevat prachtige illustraties in kleur en heeft een opvallend, vierkant formaat. Wil je meer weten over iOS? daar is natuurlijk ook een boek voor: Ontdek iOS 12 van Henny Temmink. De auteur doet Apples nieuwe besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod Touch haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit iOS 12 te halen.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.