CorelDRAW Graphics Suite 2019 weer terug op de MAC

Ooit, zo’n 20 jaar geleden timmerde Corel ook op de Macintosh flink aan de weg. Misschien omdat het iets meer dan 20 jaar geleden niet zo goed ging met Apple, misschien om een andere reden, maar Corel concentreerde zich voor het uitbrengen van nieuwe versies van hun software tot nu toe alleen op Windows. Nu zijn ze terug op macOS met de complete CorelDRAW Graphics Suite 2019. Een nieuwe Suite voor Windows én voor macOS.

Corel heeft blijkbaar opnieuw interesse in de Macintosh-markt. Corel nam bijvoorbeeld onlangs Parallels Desktop over, software waarmee je Windows op een Mac kunt draaien. En nu is dus die nieuwe CorelDRAW Graphics Suite 2019 die naast Windows, ook voor macOS geschikt is. De Suite bestaat uit software voor paginalay-out, het bewerken en tekenen van en met pixel- en vectorbestanden. In het persbericht valt het volgende over de inhoud van de macOS-versie te lezen:

De CorelDRAW Graphics Suite 2019 is een complete, professionele ontwerptoolkit: ontdek een uitgebreide toolbox met veelzijdige, intuïtieve en geïntegreerde applicaties om je unieke stijl uit te drukken en indruk te maken op uw publiek. In de Suite tref je de volgende software aan:

 • Met CorelDRAW maak je grafisch ontwerp, illustratie en paginalay-out,
 • Corel PHOTO-PAINT is voor fotobewerking,
 • Met Corel Font Manager indexeer en orden je lettertypenbibliotheken,
 • AfterShot 3 HDR is voor RAW-verwerking van je foto’s,
 • Daarnaast krijg je de beschikking over de nieuwe CorelDRAW.app voor online toegang tot je grafische tools.
CorelDRAW 2019 voor de Mac…

Kopen in plaats van huren!

Met CorelDRAW, PHOTO-PAINT en AfterShot 3 HDR heb zo’n beetje de beschikking over de mogelijkheden van de belangrijkste applicaties uit Creative Cloud: Illustrator, InDesign, Photoshop en Adobe Camera Raw. Het grote verschil tussen de software van Corel en Adobe? Bij Corel kun je de software echt kopen! Geen huur van software die nooit je eigendom wordt, maar gewoon ouderwets kopen, waardoor de software echt van jouw eigendom wordt. Oh, je kunt bij Corel ook een abonnement op de software nemen, je krijgt daar de keuze voor wat je met de software wilt. Een kleine prijsvergelijking: Als je bij Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign wilt hebben dan kost een Creative Cloud lidmaatschap €725,85 per jaar. Wil je bij Corel de hele Suite kopen, dan kost je dat €699,- om de Suite je eigendom te maken. Wil je een abonnement bij Corel dan is dat €239,40 per jaar.

Een alternatief voor Creative Cloud?

Of de mogelijkheden de nieuwe CorelDRAW Graphics Suite 2019 zo’n beetje overeenkomen met die van Illustrator, InDesign en Photoshop staat nog te bezien. En daarnaast moet je de software ook nog leren… Zoek je echter een alternatief voor Creative Cloud en werk je op een Mac dan is die CorelDRAW Graphics Suite 2019 misschien heel interessant. Als je Windows gebruikt dan wordt je natuurlijk door Corel niet in de steek gelaten. Ook de CorelDRAW Graphics Suite 2019 voor Windows is volkomen vernieuwd. Lees de informatie bij Corel er maar op na: HIER voor Windows en HIER voor macOS.

2 gedachten over “CorelDRAW Graphics Suite 2019 weer terug op de MAC”

 1. Interessante vraag:
  Corel Ventura, ook door Van Duuren Media gebruikt voor de opmaak van boeken wordt al jaren niet meer doorontwikkeld en de vraag is hoelang het nog zal kunnen functioneren.
  Googlelend naar Corel Ventura replacement kreeg ik volgende resultaat:
  Looking for Corel Ventura?
  Corel Ventura has a great, new alternative in CorelDRAW Graphics Suite

  Corel Ventura was a popular application among business publishers. It was originally released as Ventura Publisher in 1986 by a small software company named “Ventura Software”. Corel acquired the application in 1993 and launched it as Corel Ventura. Released in 2002, Corel Ventura 10 is the latest version of this application. This page layout package was great for preparing general and technical documentation, textbooks, manuals and a lot of other things. The latest CorelDRAW Graphics Suite is a great solution if you are looking for an alternative to Corel Ventura. It has many of the features of Corel Ventura and so much more.

  Kunnen jullie inschatten of en dan in hoeverre dat klopt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.