De Galaxy Note 7 kan wél tegen krassen!

Toch nog een mooi bericht vanmorgen bij de AndroidCommunity over de Galaxy Note 7: het glas ervan is toch heel erg krasbestendig! Krasbestendig, dat dan weer wel. Zullen we ooit precies horen wat er mis is gegaan bij de batterij van de Note 7? Vast niet, maar ik hoop van wel. Ik kijk met argusogen naar mijn eigen Galaxy Note 4, die het af en toe verdraaid warm krijgt in mijn broekzak. En wat zou er mis kunnen gaan met onze Samsung wasmachine? Hebben ze die misschien ook te snel op de markt gebracht…

Hoe vaak wissel je van mobieltje? Wanneer zegt het diep van binnen in je: ik moet/wil en zal een nieuw telefoon? Mijn abonnement bij mijn provider is alweer aan vernieuwing toe. Wil ik een nieuwe telefoon? Nou best wel, maar ook best weer niet. Twee jaar geleden ‘kreeg’ ik bij mijn abonnement de Galaxy Note 4, toen het mooiste en beste wat Samsung kon leveren. Ben ik er tevreden mee? Ja. Toch eerst maar even de S-Pen uit de weg: die gebruik ik nooit. Ik ben hem ook niet kwijt geraakt omdat ik hem nooit uit zijn houdertje haal. Of ik te lui ben geweest om het werken ermee me eigen te maken, dat zal het wel zijn geweest. Voor de rest vind ik het een lekkere telefoon. Hij maakt prima foto’s, whatsapp, telegram,ing-bankieren, chrome, de apps draaien allemaal prima. Of ik er ooit Android Nougat op ga krijgen weet ik niet, dan had ik maar een Nexus moeten kopen. Maar dan zet ik er wel een Rom met Nougat op, dat is ook weer niet zo ingewikkeld. Misschien ga ik dit jaar voor SIM-only.

Heet!

Die Note 4 wordt af en toe wel warm. Soms, onverklaarbaar, is ie ineens heel erg warm geworden in mijn jas- of broekzak. Geen idee wat ie dan heeft uitgespookt. Gezellig zitten gamen met andere Samsung telefoons? Of in Chrome wat zitten zoeken op internet, dat kan ook. Zoiets moet het zijn. Maar wordt niet elke telefoon soms ineens erg heet? Nu maar geen Samsung meer kopen? Onzin natuurlijk. Wat moeten al die mensen die een Note 7 hadden gekocht of al hadden besteld? Die er een hadden gekocht mogen hem terug sturen in een brandvrije doos. Moeten allemaal wel per paard en wagen teruggebracht, want ze mogen niet een vliegtuig in. Maar ter zake: wat zou je als alternatief moeten kopen als eerst de Note 7 het mobieltje van je dromen was? Elke telefoon wordt warm, de een wat meer dan de ander. Waarom koos je voor die Note 7? Vanwege de pen? Dan is er niet veel keuze. Vanwege Android? Dan zijn de nieuwe vlaggenschiptelefoons van Google wel wat voor je: de Pixel en de Pixel XL. Dat zijn telefoons met uitstekende specificaties en ook lekker aan de prijs, net als die Note 7. Hoewel, ze zijn eigenlijk wel érg duur. Meer dan € 1000,- voor een mobieltje? Niet voor mij in ieder geval. Je kunt natuurlijk nu ook voor een iPhone gaan, maar als het Android-besturingssysteem een reden was om voor de Note 7 te kiezen, dan zitten er in het middensegment nog zat interessante telefoons met prijzen waar je niet meteen failliet van gaat. Kijk maar naar telefoons van Motorola, Huawei of Sony of laatste Nexus van Google (als je die nog ergens kunt kopen). Keuze genoeg, dat is en blijft toch het prettige van Android.

Ik ben benieuwd naar de krastest van de Google Pixel-telefoons. Die zal wel weer tegenvallen. Ze ontploffen niet, maar krassen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.