Een back-up maken van je Android-telefoon: Nu back-up maken!

In het boek Veilig online hameren Ronald Smit en ik op het belang van goede back-ups. Een back-up van je pc, je Mac en je telefoon of tablet. Mocht er iets fout gaan met een van je apparaten, dan heb je altijd een back-up achter de hand. Op een Android-apparaat kun je nu snel en handig handmatig een back-up maken op je Google Drive met behulp van Nu back-up maken.

Nu back-up maken!

Nu back-up maken in Android.

Meestal staat de back-up van je Android-telefoon of -tablet automatisch aan. Dat is mooi; eens in de zoveel tijd wordt er automatisch een back-up van je Android-apparaat gemaakt. Er kan een moment zijn – bijvoorbeeld als je van telefoon wilt wisselen – dat je precies op dát moment een back-up wilt hebben. Die automatisch backup is misschien gisteren gedaan en is waarschijnlijk niet up-to-date. Je kunt sinds kort handmatig een back-up maken. Bij Back-up in de Systeem-Instellingen kun je nu bij Back-up maken kiezen voor Nu back-up maken. Op de Nokia 7 Plus die ik gebruik vind ik het bij: Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Back-up > Nu back-up maken. De back-up wordt vervolgens opgeslagen op je Google Drive.

WhatsApp

Een back-up maken van je WhatsApp-gesprekken.

Deze back-up bevat de dingen waar Google toegang tot heeft. Dat geldt dus niet voor je hele hebben en houwen in WhatsApp. Als je de back-up voor WhatsApp nog niet hebt aanstaan is dat nu het moment om dat te doen. Je vindt die instellingen bij WhatsApp > Chats > Chat back-up. Daar kun je kiezen wanneer en waar je een back-up wilt maken – bijvoorbeeld dagelijks en op je Google Drive. Je kunt daar ook zélf een back-up initiëren door op Back-up maken te tikken. Die is dan het meest recent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.