Gerepareerde Apple mobieltjes doen het weer (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/williamhook/38109880456)

Gerepareerde Apple mobieltjes doen het weer

Een week of wat geleden werden gebruikers van een Apple iPhone die het scherm van hun toestel lieten repareren bij een niet geautoriseerde Appledealer getrakteerd op een vervelende verrassing. Hun toestel werkte niet meer. Da’s nu opgelost.

Apple heeft een update voor iOS uitgerold. Deze bevat niet alleen wat beveiligingspatches, maar ook een oplossing voor een vervelend probleem. Veel mensen laten hun smartphone repareren bij een reparateur ‘om de hoek’. Of dat altijd de beste keuze is laten we wijselijk in het midden. Staat tegenover dat lang niet iedereen in de buurt woont van een officiële Apple-dealer die ook reparaties kan en mag uitvoeren. In zo’n geval is de keuze snel gemaakt natuurlijk. Punt is alleen dat Apple geen heel groot voorstander van dergelijke reparaties is. Ten eerste willen ze dat soort dingen zoveel mogelijk in huis houden. Zeker omdat het geld oplevert voor reparaties aan toestellen die buiten de garantie vallen. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook veel beunhazen actief, waarbij reparaties niet altijd even perfect worden uitgevoerd. En dát levert vervolgens weer een sloot aan extra werk bij de helpdesk op. Vandaar dat Apple – bewust of onbewust, helemaal 100% zeker zullen we dat wel nooit weten – een week of wat geleden niet-officiële schermen blokkeerde. Letterlijk.

Vervelend

Uitermate vervelend natuurlijk voor gebruikers die ter goeder trouw hun toestel hadden laten repareren. Zo werkt je toestel prima, en zo zit je na een update ineens tegen een zwart scherm aan te staren. Verongelijkte reparateurs en klanten uitten dan ook al heel snel hun ongenoegen. Gisteren heeft Apple een patch uitgebracht die het probleem weer oplost. Maar nu wel voorzien van een waarschuwing betreffende het feit dat alternatieve schermen mogelijk problemen geven. Maar gelukkig ligt die keuze nu weer in de hand van consumenten. Heb je zo’n toestel dat door de ‘schermblokkade’ is getroffen, dan moet je het updaten via iTunes. Logisch, want met het niet-werkende scherm kan je weinig uitrichten. Maar na de update moet alles weer als vanouds werken.Het boek Ontdek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone, 2e editie (bijgewerkt t/m iOS 11.3) door Henny Temmink

Meer weten over iOS 11, het besturingssysteem van Apple’s iPhone, iPad en iPod Touch? Lees dan het boek Ontdek Ontdek iOS 11 voor iPad en iPhone, 2e editie(bijgewerkt t/m iOS 11.3) door Henny Temmink eens.

En lees hier meer artikelen die te maken hebben met Apple’s mobiele apparatuur, inclusief iOS.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.