Lightroom Classic 7.3.1 lost problemen op met voorinstellingen

Gisteren kwam Adobe met een update van Lightroom Classic (versie 7.3 > 7.3.1). Lightroom Classic 7.3.1 is een update die o.a. een aantal problemen moet oplossen met Voorinstellingen (Presets).

Lightroom Classic 7.3.1

De laatste versie van Lightroom Classic – 7.3 – bevatte o.a. de mooie vernieuwingen met de ontwikkelprofielen, maar leverde voor een groot aantal mensen ook problemen op met hun Voorinstellingen. De Voorinstellingen werden na installatie van versie 7.3 omgezet naar .xps-bestanden (dat was de bedoeling), maar dat gaf voor een deel van de voorinstellingen ellende. Voorinstellingen die bepaalde lettertekens hadden werden bijvoorbeeld niet omgezet, Voorinstellingen werden niet in de juiste volgorde gesorteerd enzovoort. De vertaling van Adobe Portrait en Adobe Landscape waren in een aantal talen – waaronder het Nederlands fout. Dat is nu gecorrigeerd. Portrait heet nu Portret en niet Staand, Landscape heet nu Landschap en niet meer Liggend.

Maak een back-up van je catalogus!

Bij het maken vanuit Lightroom Classic van een back-up van je catalogus ging het in sommige gevallen ook fout en was de back-up corrupt. Maak dus voor de zekerheid na het installeren van deze nieuwe versie meteen een nieuwe back-up van je catalogus! Kortom: 7.3.1 is een cruciale update als je Lightroom Classic gebruikt. De update moet automatisch te zien zijn in je Creative Cloud app.

Eind januari verschenen bijgewerkte versies van Ontdek Lightroom Classic CC en Bewuster en beter werken met Lightroom CC/Classic van Pieter Dhaeze en Hans Frederiks. De informatie in deze blogpost is een aanvulling op deze boeken. Wil je snel aan de slag met Lightroom dan zijn dit de boeken om je met Lightroom Classic op weg te helpen. Handig om te weten: van dit boek zijn webversies beschikbaar. Als je je bij de uitgever registreert, krijg je gratis toegang tot die webversie, plus relevante extra’s.

Meer tips en trucs over Lightroom? Die je vind je op DEZE pagina van dit blog.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.