Ook de Google Home spreekt binnenkort Nederlands (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/142305740@N05/33433114246)

Google Assistant praat binnenkort Nederlands

Het heeft ‘even’ mogen duren, maar Google Assistant spreekt en verstaat binnenkort eindelijk Nederlands. En hij wordt dan Assistent genoemd.

Google Assistant draait natuurlijk alweer een flinke tijd mee. In de vorm van en slimme assistent in mobiele telefoons, maar ook als ‘intelligentie-op-afstand’ in slimme speakers. Waaronder natuurlijk de eigen exemplaren van Google zelf in de vorm van de Home. Zoals echter vaak te zien is bij technologieën die sterk aan taal gekoppeld zijn, zijn de grootste landen het eerst aan de beurt. Vanzelfsprekend de Engelstalige exemplaren, vaak al snel gevolgd door bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk. Nederland hobbelt er vaak maar een beetje achteraan. Maar nu is het eindelijk zover: Assistant gaat Nederlands verstaan. Wel zo prettig, want daarmee haalt u het volle potentieel uit uw slimme Google-speaker terwijl u gewoon uw moerstaal kunt spreken.

Wanneer?

Het grote nieuws kwam naar buiten tijdens een presentatie en werd uiteindelijk wereldkundig gemaakt via een tweet. Eerder waren er al geruchten dat de assistent Nederlands zou gaan beheren, maar Google ontkende noch bevestigde dat. Nu is het dan officieel. Toch is het nog afwachten wanneer de Nederlandstalige begaafdheid precies wordt uitgerold, dáár doet de zoekgigant dan weer geen uitspraken over. Ook geven ze niet aan of en wanneer de Google Home slimme speaker in ons land geleverd gaat worden. Mocht u niet kunnen wachten, dan is dit luidsprekertje wel alweer een tijdje in Duitsland verkrijgbaar. Daar kost hij €149.

Meer weOntdek de Android Phone, 5e editie van Joris de Sutterten over Android, het mobiele besturingssysteem van Google met daarin onder meer Assistant? Lees dan het boek Ontdek de Android Phone, 5e editie van Joris de Sutter eens.

Een gedachte over “Google Assistant praat binnenkort Nederlands”

  1. Heb vrienden in de States die er gek mee zijn, benieuwd hoe het in Nederland opgepikt gaat worden. €149 is ook nog wel te doen, Hoop dat de Nederlandse versie taalkundig gezien net zo ver doorontwikkeld wordt als de Engelse versie, zodat we dezelfde kwaliteit en functionaliteiten hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.