Soms loop je tegen van die handige appjes aan die je altijd bij je wil hebben. AroundMe is er eentje van. Je vindt er altijd en overal de interessante of noodzakelijke plekken om je heen mee.
Als je ergens in een vreemde omgeving belandt, heb je misschien zo maar ineens honger. Of heb je een ontstoken teen en wil je een zalfje scoren. En natuurlijk is het altijd aardig om te checken of er in de buurt wat op het vlak van culturele zaken staat te gebeuren. Door de gratis app AroundMe te installeren krijg je direct keurig op categorie te zien wat er in de buurt beschikbaar is. De app is gratis, maar in dat geval wel voorzien van advertenties. Wil je dat niet, dan koop je die voor een paar Euro af. De werking van het geheel is simpel.
Snel zoeken en vinden
Start AroundMe en tik op een van de categorieën in de lijst. Zo vind je bijvoorbeeld snel die steeds zeldzamer wordende flappentap na een tik op Banks/ATM. In eerste instantie worden de resultaten die onder een gekozen categorie vallen als een lijst getoond, inclusief adres. Wil je een zoekresultaat op een kaart zien, tik dan op een gevonden item. Vervolgens is het mogelijk om de locatie als favoriet te markeren, erheen te navigeren (eerste knop in de vorm van een afbuigende pijl) of te delen. In iOS kun je qua navigeren kiezen uit verschillende apps, waaronder natuurlijk Apple’s eigen Maps, of – als je dat hebt geïnstalleerd – Google Maps.

Raster in plaats van lijst
Standaard worden de categorieën als een lange enkelkoloms lijst getoond. Dat kan ook anders en – eerlijk gezegd – net wat mooier ogend. Tik daarvoor in het hoofdvenster van AroundMe op het tandwieltje kies voor de optie Grid. Verder zijn hier ook de eenheden (kilometers in plaats van Miles, Celsius in plaats van Fahrenheit) naar wens aan te passen. Die temperatuuropties is er trouwens niet voor niets, want door in het hoofdvenster van de app op Weather te tikken krijg je een lokaal weerbericht te zien. Kortom: een simpel ogende maar toch wel heel praktische app!
AroundMe is beschikbaar voor zowel Android als iOS. Wil je over dit laatstgenoemde mobiele besturingssysteem eens wat meer weten, dan is er het boek Ontdek iOS 12, voor iPad en iPhone (auteur: Henny Temmink). Bomvol tips, trucs en wetenswaardigheden!

Ronald Smit kan dankzij een combinatie van een elektronica- en een journalistieke opleiding (afstudeerrichting radio en nieuwe media) technische zaken op een heldere en eenvoudige manier uitleggen. Zijn jarenlange schrijfervaring voor onder meer Computer Idee geeft u al snel de ‘aha-erlebnis’ waar u wellicht al zo lang naar op zoek was. En wordt het dan toch allemaal wat ingewikkeld, dan loodst hij de lezer snel en zeker langs eventuele barrières en valkuilen. De boeken van Ronald vind je hier.