Interface-aanpassingen van Google Foto's

Interface-aanpassingen van Google Foto’s in iOS

In het algemeen zijn de versies van Google Foto’s op Android en iOS voor het grootste deel hetzelfde. Door de verschillen in mogelijkheden van de twee besturingssystemen zijn er ook verschillen in mogelijkheden, maar de onderdelen van de interface zijn hetzelfde. Tot nu toe. Het scherm Assistent heet bij iOS ineens Voor jou… Interface-aanpassingen van Google Foto’s op iOS en (nog) niet op Android.

Voor jou!

Interface-aanpassingen van Google Foto's
In het scherm ‘Voor jou’ vind je de animaties, films en dergelijke die je voorheen in de Assistent aantrof.

In iOS heet het 3de scherm in Google Foto’s ineens Voor jou. Voor mij, Google? Ja, Hans, voor jou! En wat is er dan wel te zien in dat scherm? Nou, alles wat je in de Assistent te zien kreeg. Iemand bij Google vond het blijkbaar nuttig om dat scherm een andere naam te geven. En dat dus tot nu toe alleen bij de iOS-versie. Ik zie het nu al een paar weken bij iOS, maar niet op mijn Android-apparaten. Een schisma tussen de ontwikkelaars van Android en iOS? Of lopen ze bij Android een beetje achter?

Bibliotheek beheren

‘Je bibliotheek beheren’ in de Drie-streepjes-menu.

Er is nóg een ding aangepast in de interface in de iOS-versie van Google Foto’s. In het Drie-streepjes-menu is er een nieuw menu-onderdeel: Je bibliotheek beheren. Bij Je bibliotheek beheren kun je een aantal dingen doen om je fotobibliotheek op te ruimen en aan te passen. Het zijn mogelijkheden die je voorheen bij de Assistent aantrof. Met Voorgestelde rotaties kun je foto’s, waarvan Google denkt dat ze omgekeerd staan, automatisch draaien. Daarnaast komt Google met foto’s die misschien naar het Archief verplaatst moeten worden. Screendumps bijvoorbeeld. Dit zit ook nog niet in Android.

Interface-aanpassingen van Google Foto's
Foto’s roteren en/of naar het Archief verplaatsen in ‘Je bibliotheek beheren’.

Halloween…

Nog een ding: omdat het vandaag Halloween is, heeft Google een verrassinkje verstopt in Google Foto’s. Typ ‘Halloween’ in de zoekbalk in Google Foto’s en je krijgt de Halloween-verrassing te zien. (Misschien moet je je iPad en Android-tablet in portretmodus houden om de verrassing te zien.)

Meer lezen over Google Foto’s? In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogpost die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.