Als het een beetje meezit kun je straks onder iOS12 meer doen met je NFC-chip (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NFC_logo.svg)

iOS12 geeft NFC meer mogelijkheden

Volgens de geruchtenmolen krijgen app-ontwikkelaars in iOS12 straks meer toegang tot de NFC-chip. Dit onderdeeltje maakt het mogelijk om bijvoorbeeld draadloze betalingen te doen. Maar ook andere leuke trucs als het ontsluiten van deuren meer zijn een optie. Of zouden dat moeten zijn.

Probleem is dat Apple de NFC-chip grotendeels heeft afgeschermd voor app-ontwikkelaars. En daar waar onder Android al jaren leuke dingen mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld het uitlezen van de NFC-chip in je paspoort of het gebruiken van ‘tags’ (stickers met een NFC-chip) om bijvoorbeeld een actie op je telefoon te bewerkstelligen kan dat op iPhones en iPad’s niet. Nóg niet, als het een beetje meezit. Want volgens de geruchten gaat Apple ontwikkelaars net weer wat meer toegang tot de NFC-chip geven. Dan zouden dingen als inchecken voor OV, het openen van hoteldeuren en wie weet wat nog meer mogelijk moeten worden. Let wel: niets is nog zeker, dus het is vooralsnog afwachten. Op 4 juni – komende maandag dus – geeft Apple uitsluitsel, dan wordt namelijk onder meer iOS 12 onthuld.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

iOS 12 zal overigens minder nieuwtjes kennen dan voorgaande jaren. De opdracht van Apple aan de ontwikkelaars van het mobiele besturingssysteem was dit jaar namelijk: ‘verbeter en optimaliseer waar mogelijk’. Het toevoegen van nieuwe functies is ondergeschikt. Op zich een mooie gedachte, want hoe stabieler een besturingssysteem is hoe beter natuurlijk. En nieuwe functies kan je zelf altijd nog middels apps toevoegen. We zijn benieuwd of er komende maandag ook nog nieuwe hardware wordt aangekondigd. Zo ja, dan zal het waarschijnlijk gaan om bijvoorbeeld weer een nieuwe iPad Pro. Maar ook een net wat goedkopere MacBook Air zou natuurlijk erg leuk zijn, om maar wat te noemen. iOS12 zelf zal pas ergens begin herfst / einde zomer beschikbaar komen gokken we. Net als elk ander jaar tot nu toe het geval is geweest.

Meer artikelen rondom iOS vind je hier.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.