Made by Google, maar niet voor ons

Gisteren deed Google allerlei aankondigingen van leuke apparaten. De langverwachte, al bijna volledige gelekte Pixel 3-mobieltjes. De Google Stand, de Google Home Hub, de Pixel Slate en een nieuwe, verbeterde Chromecast. Mooie nieuwe apparaten, maar niet voor de kleine luiden in Nederland en België. Wij krijgen een nieuwe Chromecast toegeworpen, de rest komt – voorlopig? – niet in Nederland. Made by Google, maar niet voor ons.

De Pixel 3’s

Gisteren ‘onthulde’ Google de nieuwe Pixel-telefoons, de Pixel 3 en de Pixel 3XL. Afgelopen maanden was er al veel bekend geworden over die nieuwe Pixels, veel nieuws was er niet te vertellen. Mooie nieuwe behuizingen van glas, snelle hardware en natuurlijk stock Android. Ze krijgen natuurlijk altijd als eerste updates en nieuwe versies. Er zit nog steeds een 12 megapixel camera op de achterkant, de voorkant kreeg twee 8-megapixel camera’s voor betere selfies. Nog steeds geen twee camera’s op de achterkant, Google vindt dat niet nodig. Het is de software die de camera aanstuurt die het verschil maakt. De Pixel 3-mobieltjes zijn officieel niet leverbaar in Nederland.

Stand by your Pixel

De Pixel Stand is een dock voor die Pixel 3-telefoons en met die Stand verander je je telefoon in een Google Home-apparaat. Google Home, je weet wel, die speakers waar je tegen kunt praten. Eind oktober zijn de Google Home speakers ook in Nederland leverbaar, de grote en de kleintjes, maar die Stand natuurlijk niet, tenslotte zijn de Pixel 3’s hier ook niet leverbaar. Nu ja, de verkrijgbaarheid van de grote en de kleine Google Home-speaker is al wat. Toch?

Pixel Slate

De Pixel Slate is een Chromebook, die kan concurreren met gewone laptops en iPads. De Pixel Slate draait dus op Chrome OS en is de opvolger van de Pixelbook. Chromebooks zijn al lang niet meer die goedkope, eenvoudige laptops waar je alleen via de Chrome-browser op kunt werken. Dit is een prachtig apparaat, met een pen en toetsenbord, waar je zelf een i7-processor in kunt krijgen. Met de beschikbaarheid van de apps uit de Play Store wordt er op een Chromebook steeds meer mogelijk. De Pixelbook was en is niet leverbaar in deze contreien, de Pixel Slate lijkt hetzelfde lot beschoren.

Google Home Hub

En dan is er nog de Google Home Hub, de Google Assistent met een scherm. Een soort Google Home Speaker met een scherm. De Home Hub luistert naar je en je kunt hem opdrachten geven. Op het scherm krijg je extra informatie te zien. Google liet zien hoe handig de Hub in de keuken kan zijn. Je kunt er ook al je foto’s op tonen. Leuk ding, maar niet te koop in Nederland en België.

Nu.Nog.Sneller.

En dan is er nog de nieuwe verbeterde Chromecast, de derde generatie van dit apparaat. Het apparaat heeft verbeterde wifi-ontvangst waardoor je kunt streamen zonder haperingen. Je kunt er nu 1080p bij 60fps mee streamen. Beter dan de eerdere limiet van 720p/60fps. De Chromecast is ook leverbaar in Nederland, maar – nog – niet in België. Het ding kost 39 euro, nog steeds een koopje. Wij hebben er al een – generatie 2 – dus aan een nieuwe is hier geen behoefte.

Niet voor ons

Made by Google, maar niet voor ons
Misschien komen ooit die nieuwe apparaten beschikbaar de in de Benelux: laat het me dan weten, Google!

De teneur van de deze blogpost: mooie nieuwe hebbedingen, maar wat heb je er aan in Nederland en België? Als je in de Nederlandse store van Google kijkt zie je nu wel de speakers, de wifi, de chromecasts, maar niets van de echte leuke dingen – ook niet de Google Home Hub – waarvoor je misschien wel je portemonnee wilt trekken. Waarom levert Google ons niet? Nu de Google Assistent onze Nederlandse taal begrijpt mogen we toch ook wel een telefoon van Google kopen? Voorlopig niet dus.

Om je lekker te maken kun je dit filmpje bekijken van de verschillende aankondigingen. Het duurt vier minuten:

Voor de eenvoudige stervelingen met een Android telefoon die geen Pixel is maar eentje van Samsung, Huawei, Sony Nokia of wat voor ander merk dan ook, is er het boek Ontdek de Android Phone voor Nougat en Oreo. Android Pie draait nog bijna niemand dus dit boek is geschikt voor heel veel Android-gebruikers. Bestel het boek bij de uitgever, of bij je favoriete boekwinkel on- en oflline.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.