Mycom wéér failliet…

Eerlijk gezegd was ik het bedrijf Mycom helemaal vergeten. Blijkbaar was ik niet de enige want eh… ze zijn failliet. Bij Mycom denk ik aan drukte in de winkel en ik met een lijstje voor onderdelen van een pc die ik zelf ging bouwen. Maar zoiets doe ik al jaren niet meer, zelf een pc in elkaar zetten, bedoel ik. Mycom bouwde ook computers voor je, met de specificaties die je ze gaf. Het was ooit een leuk bedrijf, maar niet meer van deze tijd.

Prehistorisch…

Zoals je online kunt lezen – HIER of HIER – waren ze al een keer eerder failliet gegaan. Het is sneu voor de medewerkers, maar wie komt er nog in een winkel voor een computer? De Chromebook waar ik nu op werk kocht ik bij Coolblue, de iPad idem dito. Ik had beide apparaten natuurlijk ook bij MediaMarkt kunnen kopen, die zitten nota bene om de hoek, maar online bestellen is toch veel handiger? De directeur van Mycom heeft het bij Tweaker over een prehistorisch businessmodel en dat was het natuurlijk ook. Een winkel is op een bepaalde manier een achterhaald businessmodel, een winkel voor een computer misschien nog wel meer achterhaald dan prehistorisch.

Online

Je weet wat je krijgt als je een iPad besteld, of een iMac. Bij een Windows-laptop kijk je online naar besprekingen en daarop neem je een besluit en kijk je waar je dat apparaat voor een goede prijs kunt kopen. En eerlijk gezegd kwam Mycon daar niet naar boven. Bij Mycom kan ik alleen nog maar nostalgisch denken aan die eerste paar PC’s die ik voor mijn zonen in elkaar sleutelde. De Mac’s waar ik zelf op werke kocht ik in de Raadhuisstraat. Those were the days, my friend…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.