Ontdek Photoshop Elements 2019

Photoshop Elements doet in maar weinig onder voor z’n grote broer Photoshop. In het boek Ontdek Photoshop Elements 2019 van André van Woerkom leer je ‘het beest’ temmen.

Photoshop wordt al snel in verband gebracht met de termen ‘moeilijk’ en ‘ingewikkeld’. In de praktijk valt dat best mee, want de meeste gebruikers gebruiken lang niet alle features. Vergelijk het maar met Word: feitelijk een extreem gecompliceerd programma met ongelooflijk veel mogelijkheden. En toch vindt eigenlijk iedereen er snel z’n weg. Zo is het ook met Photoshop. Toch zag maker Adobe dat er ook wel degelijk belangstelling bestond voor een versie waaruit een aantal professionele (en dure) onderdelen zijn gestript. Ook lopen thuisgebruikers veelal niet bepaald warm voor op een abonnement gebaseerd stukje software. Aldus werd Photoshop Elements geboren. Een nog altijd – qua mogelijkheden – fors uit de kluiten gewassen fotobewerker die in veel opzichten eigenlijk niet onderdoet voor het ‘echte’ Photoshop. Sterker nog: de meeste thuisgebruikers (en zelfs ook sommige pro’s) zullen er meer dan genoeg aan hebben. In het boek Ontdek Photoshop Elements 2019 neemt André van Woerkom je aan de hand mee door de wondere wereld van het programma.

Aan de slag!

Van Woerkom is iemand van ‘geen gezeur en direct aan de slag’. Een prettige filosofie die je door het hele boek terugvindt. Zo ga je direct vanaf het eerste hoofdstuk aan de slag. En leer je dat de software twee werkmodi kent: de Organizer en de Editor. Waarbij de Editor ook weer verschillende modi kent. Hou je niet van al te ingewikkeld gedoe, dan is de Snelle modus het meest praktisch. Het hele boek heeft verder een praktische insteek. Je leert bijvoorbeeld werken met RAW-bestanden, lagen en veel meer. Maak mensen mooier dan ze al zijn, of ga aan de slag met het maken en gebruiken van selecties. Lees alles over afbeeldingsgrootte en het maken van uitsneden. Tevens is een compleet hoofdstuk geweid teksten, vormen en laagstijlen. Voorzie je creaties van al dan niet kunstzinnige teksten en maak bijvoorbeeld in een handomdraai een schitterende wenskaart.

Schilderen

Photoshop Elements biedt je ook de mogelijkheid om ‘helemaal vanaf nul’ te beginnen. Daarvoor staat een scala aan digitale schildergereedschappen tot je beschikking. Van Woerkom leert je werken met penseel en potlood en laat je je eigen penseel in elkaar zetten. Ook passeert de tekentablet de revue, en – onmisbaar voor als het eens gruwelijk mis gaat – de gum. Praktisch is ook dat Photoshop Elements veel aan beheersopties kent. Het boek introduceert zaken als metagegevens, trefwoordtags, bijschriften en notities, het taggen van personen en meer. En legt natuurlijk uit hoe je al die getagde foto’s ook weer terug kunt zoeken en vinden. Last but not least komen zaken aan bod als het opslaan van al dan niet gewijzigde afbeeldingen, afdrukken, afbeeldingen mailen, het maken van een fotoboek en het maken van een online album.

Een boek dat je op weg helpt

De prettige, directe schrijfstijl van de auteur zorgt dat je snel gegrepen wordt door het thema. En bovenal dat je snel resultaten gaat boeken met Photoshop Elements. En precies daar draait het bij een boek als dit natuurlijk om. Wat je in ieder geval samen met ons zult concluderen na het lezen van dit boek is dat Photoshop Elements een zeer uitgebreide fotobewerker is met een enorme berg aan mogelijkheden, op een tamelijk gebruiksvriendelijke manier toegankelijk. En dat alles ook nog eens lekker betaalbaar.

Nog één ding: wil je snel alle ins-en-outs van Photoshop Elements leren, dan is er nog net kans om je in te schrijven voor de Photoshop Elements Boektraining die André van Woerkom woensdag a.s. 23 januari in Culemborg gaat geven…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.