Personal Branding voor fotografen

Personal branding voor fotografen is een boek dat elke fotograaf helpt om zijn werk en merk te promoten en daar een winstgevend bedrijf van te maken. We spraken met de auteur Maurice Jager. In zijn dagelijks werk maakt hij foto’s van zijn klanten voor op hun website en social media. Hij helpt hen om een persoonlijk verhaal te vertellen. Deze strategie maakt hij met het boek beschikbaar voor fotografen.

Maurice Jager.

Waarom heb je het boek geschreven?
‘Omdat ik vaak hoor dat fotografie geen lucratief beroep meer is, maar ik in de praktijk heb gemerkt dat dit niet klopt. Je kunt wel degelijk nog in je levensonderhoud voorzien als fotograaf, maar dan moet je werk op de juiste manier onder de aandacht worden gebracht. Je kunt de mooiste foto’s maken, maar als niemand ze ziet, gebeurt er niets en dan blijf jij zitten waar je zit. Als je ervan droomt om meer met je werk te doen, heb je mensen nodig die het mooi vinden. Volgers, fans en uiteindelijk klanten die met jou willen samenwerken. De mogelijkheden om een netwerk op te bouwen via internet en social media zijn tegenwoordig overweldigend. Ik wil fotografen helpen om daar de juiste weg in te vinden.’

Hoe help je fotografen daarmee?
Mijn methode bestaat eruit dat ik fotografen zichzelf laat onderzoeken en bevragen om zo tot een eigen verhaal te komen dat aanslaat bij je doelgroep. In het boek beantwoord ik deze vragen: Hoe zorg je ervoor dat je wordt gezien? Hoe kom je boven het maaiveld uit? Hoe krijg je fans? Hoe krijg je klanten? En hoe verdien je een inkomen met wat je het leukst vindt om te doen? Ik laat je zien hoe elke fotograaf een persoonlijk verhaal om zijn merk kan bouwen dat recht uit het hart komt.

Waarom heb je voor het boek tien fotografen geïnterviewd?
Omdat zij door het vertellen van een persoonlijk verhaal hun bedrijf zeer succesvol hebben gemaakt. Zij leggen uit hoe zij hun merk zo hebben opgebouwd dat zij er gelukkig van zijn geworden en gemakkelijk van hun fotografie kunnen leven. De mensen die ik heb geïnterviewd zijn: John DeMato, Peter Hurley, Humberto Tan, Lieke Anna, Pratik Naik, Dani Diamond, Clay Cook, Emily Teague, Glyn Dewis en Tony Taafe. Zij vertellen hoe zij volgers hebben gegenereerd en daaruit klanten hebben gekregen. Je kunt hun manier toepassen op jouw werk en situatie. Als je leert zien waar je hart ligt en je bouwt daar een persoonlijk verhaal omheen, ligt een leven waarin je mag doen wat je het leukst vindt, binnen handbereik. Daar kun je niet gauw genoeg mee beginnen.

PERSONAL BRANDING VOOR FOTOGRAFEN

Het boek verschijnt op 25 maart 2020 en is tot die tijd te bestellen met korting (24,99 in plaats van 29,99)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.