Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold komt niet meer naar Nederland

Na de blamage met de Samsung Galaxy Fold heeft de fabrikant besloten het toestel opnieuw uit te brengen in een beperkt aantal landen. Nederland zit daar niet bij.

Je kunt stellen dat de Samsung Galaxy Fold een grote flop is. En hoewel de fabrikant het toestel met allerlei aanpassingen opnieuw gaat uitbrengen, gebeurt dat slechts in een beperkt aantal landen. Vanaf vandaag is de vouwfoon te koop in Zuid-Korea. Een veilige start dicht bij huis, want bij nieuwe problemen kan Samsung dan direct zonder opnieuw groot gezichtsverlies te leiden ingrijpen. Op 18 september verschijnt de Galaxy Fold bij onder meer onze oosterburen in de winkels, alsmede Engeland en de VS. In Nederland kom de Fold niet meer op de markt. Maar om daar nou rouwig om te zijn…?

Onverstandig

Het lijkt ons uitermate onverstandig om als consument nog geld te steken in de geplaagde en dure Galaxy Fold. Voor de Nederlandse markt hing er destijds een prijskaartje van maar liefst €2020 aan. Je moet dan wel een extreme liefhebber van Samsung zijn om dat geld er voor over te hebben. De kans dat er allang weer nieuwere modellen met betere hardware onder de motorkap op springen staan is levensgroot. Het idee van een vouwfoon was natuurlijk alleraardigst, maar de techniek ervan is nog te nieuw. Wederom zal moeten blijken hoe deze smartphones zich in het veld gedragen, bij dagelijks gebruik. Het grote probleem is en blijft waarschijnlijk de vouw waarbij het scherm maar liefst 180 graden moet omklappen. Dat ging direct na het uitdelen van smartphones aan reviewers gruwelijk mis. Een klein stofje tussen beschermlaag en scherm zorgde her en der voor een zwart beeld. Samsung zegt de problemen aangepakt te hebben, maar dit zal een zwak punt blijven.

Samsung
Vreemd genoeg kun je nog steeds je interesse in de Samsung Galaxy Fold tonen op de Nederlandse productpagina van het toestel (https://www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-fold/)

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg

Er zal vast een (kleine) markt zijn voor vouwtelefoons, maar vooralsnog is een standaard smartphone een stuk steviger en minder storingsgevoelig. En zelfs daar heb je al genoeg ellende als je je telefoon eens een keer laat vallen en er geen goede beschermhoes omheen zat. Hoe dan ook, zoals ze zo mooi in het Engels zeggen: ’the saga continues’. En als je echt heel beslist een vouwfoon wilt, dan is een ritje naar Duitsland wel te overzien natuurlijk.

SamsungOok de Samsung Galaxy Fold draait op Android als besturingssysteem. Wil je daar meer over weten, dan is er het boek Ontdek de Android Phone, inmiddels alweer bij de 6de editie aanbeland en geschreven door Joris de Sutter. Leer alle ins en outs van Android Nougat en Oreo, met als aardig extra detail dat je bij dit boek gratis videolessen krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.