Vakantiefoto’s met elkaar delen met Google Foto’s

Tijdens een vakantie, dagje uit of stedentrip maak je meestal veel foto’s. Jij maakt foto’s, je partner, vriend of vriendin of met wie je ook op vakantie bent, maakt ook foto’s. Lekker veel schieten met je mobieltjes. Met Google Foto’s kun je die foto’s heel makkelijk met elkaar en met andere geïnteresseerden delen. Hoe, dat lees je in deze blogpost: Vakantiefoto’s met elkaar delen met Google Foto’s.

Foto’s samenvoegen

Een van de leukste onderdelen van Google Foto’s is de mogelijkheid om foto’s met elkaar te delen. En foto’s delen met elkaar, dat wil je natuurlijk, zeker als je op vakantie bent. Je bent met z’n tweeën een paar weken op vakantie naar Spanje en Portugal en je maakt natuurlijk heel veel foto’s . Degene waar je mee op vakantie bent maakt die ook. Jij staat op de foto’s van je vriend of vriendin, je vriend of vriendin staat op de foto’s die jij maakt. Die foto’s kun je heel makkelijk samenvoegen in één Album.

Maak een Album

Vakantiefoto's met elkaar delen met Google Foto's
Selecteer de foto’s die je in een Album wilt delen en kies voor Album of Gedeeld album.

Dat gaat heel eenvoudig in Google Foto’s. Een van de twee moet van zijn of haar foto’s een Album maken. Je selecteert de foto’s die je in het Album wilt hebben. Vervolgens klik je op het +-teken bovenin het scherm. Je krijgt de keuze uit een aantal mogelijkheden. In dit geval zijn Album en Gedeeld Album belangrijk. Kies je voor Album, dan maak je een Album, wat je nog niet meteen gaat delen. Bij Gedeeld album maak je een album dat je meteen met iemand kunt delen. In dit geval degene waarmee je op vakantie bent.

Foto’s toevoegen aan een Album

Wat je in eerste instantie kiest – Album of Gedeeld album – maakt eigenlijk niet uit. Je kunt elk album delen met wie je maar wilt. Belangrijk in ons geval is dat degene waarmee je het album deelt ook zijn of haar foto’s aan het album kan toevoegen. Standaard staat die mogelijkheid aan. Als degene waarmee je het Album hebt gedeeld de uitnodiging voor het Album accepteert, kan die meteen foto’s toevoegen. Wat de Opties voor het gedeelde album zijn, kun je vinden in het Drie-puntjes-menu rechtsboven.

Samenwerken en Reacties en likes

Vakantiefoto's met elkaar delen met Google Foto's
Rechtsboven vind je de icoontjes voor foto’s toevoegen, Delen en het Drie-puntjes-menu.

Rechtsboven vind je bij het gedeelde album een drietal mogelijkheden. Bij het Drie-puntjes-menu vind je de Opties, daarnaast staat het icoontje voor het verder delen van dit Album en daar weer naast het icoontje voor het toevoegen van nog meer vakantiefoto’s. Bij de Opties zijn Samenwerken en Reacties en likes de twee onderdelen die het mogelijk maken dat degene waarmee je het album hebt gedeeld ook foto’s, reacties en likes kan toevoegen. Die twee mogelijkheden staan standaard al aan. Wil je de foto’s ook met het thuisfront delen, dan kan dat natuurlijk ook heel eenvoudig. Klik of Tik of het icoontje voor delen en je krijgt te zien met wie je het Album allemaal kunt delen.

Samenwerken en Reacties en likes…

Denk aan je data-voorraad!

Degenen waarmee je de foto’s wilt delen hoeven niet allemaal per se Google Foto’s te gebruiken. Je kunt ze een link naar het album mailen en je kunt via hun telefoonnummer het album met ze delen. De mogelijkheden voor delen zijn uitgebreid in Google Foto’s. Zoals je ziet: foto’s delen met je vakantiepartner en het thuisfront is super eenvoudig. Je moet wel met een ding rekening houden: dat delen gaat natuurlijk allemaal via de Google-servers. Om je foto’s op die servers te krijgen heb je een internetverbinding nodig. Doe het via de wifi in je hotel, restaurant of café. Als je goed in je data zit, dan kan dat natuurlijk ook…

Op dit blog schrijven we regelmatig over Google Foto’s. In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogpost die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is net een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.