Waarschijnlijk weer nieuwe iPad’s op komst

Volgens de geruchtenmachine zijn er meerdere nieuwe iPad’s te verwachten deze herfst. Wacht dus nog even met kopen als je van plan was zo’n tablet aan te schaffen.

Natuurlijk: de huidige generatie iPad’s die in de winkel ligt is razendsnel en kan nog jaren vooruit. Dus mocht je écht omhoog zitten om een nieuwe iPad te kopen, dan kan dat altijd. Maar als je nog een klein beetje geduld hebt, komen er mogelijk in september of oktober van dit jaar meerdere nieuwe modellen uit. Dat maakt AppleInsider op uit nieuwe modellen die onder meer in Europa zijn geregistreerd. Het betreft hier een serie van in totaal zeven geregistreerde nieuwe iPad’s. Om welke het precies zal gaan blijft speculeren natuurlijk. Maar het is bijna onvermijdelijk dat Apple tenminste een handvol nieuwe modellen aan gaat kondigen in de herfst.

Wel of geen upgrade naar iPadOS?

Veel iPad’s kunnen moeiteloos upgraden naar het – waarschijnlijk – eind september uitgerolde iPadOS. Heb je echter een iPad Air (en dan niet het 2019-model natuurlijk, maar de allereerste Air), dan val je helaas buiten de boot. Als we sowieso een blik werpen op zowel de iPhones als iPad’s die wel en geen upgrade naar respectievelijk iOS 13 en iPadOS krijgen, dan zien we dat scheiding hoogstwaarschijnlijk door de hoeveelheid RAM (werkgeheugen) in een apparaat wordt bepaald. Alle modellen met 2 GB of meer RAM krijgen een upgrade, de modellen met slechts 1 GB RAM niet. Heb je inderdaad zo’n oude Air, dan hoef je dat apparaat eind september natuurlijk niet meteen in de prullenbak te gooien. Wel is het zaak om dan eens langzaam aan naar een alternatief op zoek te gaan, omdat je huidige versie van iOS dan niet meer van updates voorzien gaat worden. En dan is de waarschijnlijke komst van nieuwe iPad’s in de herfst natuurlijk mooi meegenomen. Zéker als je bedenkt dat alle nieuwe modellen die er zijn – ook de goedkoopste iPad’s – altijd sneller zijn dan die aloude Air. Geduld (een beetje dan) is dus een schone zaak.

nieuwe iPad's
De allereerste iPad Air valt buiten de boot wat een upgrade naar het nieuwe iPadOS betreft (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/johnkarakatsanis/10922498733)

 

iPad'sMeer weten over de huidige versie van iOS? Dan is er het boek Ontdek iOS 12 van Henny Temmink. Mocht je je oude niet meer upgradebare iPad (of iPhone) aan iemand anders geven, dan is dit boek een aanrader voor de ontvangende persoon!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.