Wat voor tablet neem je mee op vakantie?

Wat voor tablet neem je mee op vakantie?

Wat voor tablet neem je mee op vakantie? Goeie vraag. Neem je überhaupt een tablet mee? Op je slimme telefoon kun je je mail lezen, surfen met een browser en je kunt er ook prima foto’s mee nemen. Het ligt er maar aan wat je nog verder wilt doen, onderweg. Wat wil ík onderweg? Niet werken eigenlijk. Hoogstens kunnen ingrijpen als het met dit blog misloopt. Wat heb ik daar voor nodig?

Klein schermpje

Op mijn telefoon lees ik van alles. Voornamelijk via Chrome, in de browser dus. Ik lees wat recent nieuws bij het Parool of de Volkskrant, lees mijn stream van nieuws in Feedly en neem natuurlijk foto’s. Die bewerk ik indien nodig nog in Google Foto’s. Vanuit Google Foto’s deel ik ze via Whatsapp, Instagram of Facebook. Dat wil ik in de vakantie verder ook kunnen doen. Ik heb de WordPress-app op mijn mobieltje, en daar kan ik kijken wat er klaar staat voor het blog en kan daarin ingrijpen als er wat problemen zijn. Maar dat is wel allemaal op een klein schermpje. Te klein om écht lekker te werken.

Een laptop?

Ik wil in ieder geval een groter scherm, een toetsenbord en het liefst nog een muis als ik écht wat online wil doen. Iets wil schrijven of aanpassen op het blog bijvoorbeeld. Wat moet ik daarvoor meenemen? Daar breek ik me nu al een paar weken het hoofd over. Mijn 15” Windows 10 laptop vind ik te zwaar, die is zo’n 2 kilo. Geen sprake van. Daar kan ik wél alles mee wat ik zou willen, schrijven, beeld bewerken, foto’s op opslaan, maar nee. Dat ding past ook niet in mijn nieuwe rugzak(je).

Een Chromebook?

Mijn 14” Chromebook van HP is een serieuze kandidaat. Daar kan ik eigenlijk ook alles wat ik met die Windows 10-laptop kan doen. Het apparaat heeft een lekker toetsenbord, maar veel schrijven wil ik niet. Helemaal niet eigenlijk. Beeldbewerken gaat wat minder makkelijk op die Chromebook – ik mis Photoshop – maar het kan er ook op. Ik kan er mijn kranten lezen en hij is een stuk lichter dan de Dell-laptop. Hij past in mijn rugzak. Meenemen? Ik twijfel. De Chromebook weegt 1600 gram. Nog best veel. Teveel?

Een iPad!

Wat voor tablet neem je mee op vakantie?
De iPad met toetsenbord en facultatieve muis.

Ik heb ook nog een iPad van vorig jaar, met 128GB opslag. Daar draait op dit moment de beta-versie van iPadOS op. Die is eigenlijk ook wel geschikt. Ik kan er in ieder geval al mijn geschoten jpeg’s op bewaren. In de browser kan ik bij het dashboard van het blog. Ik heb ook nog een klein bluetooth toetsenbordje wat ik bij mijn iMac kreeg. Met dat toetsenbord erbij heb ik een bijna volwaardig apparaat. Toetsenbord en iPad wegen samen 900 gram. Ik heb een cardreader voor deze iPad. Het lijkt erop dat dit hem gaat worden. Het past ook prima in mijn rugzak.

Wat neem jij mee?

Ik schrijf dit op het toetsenbordje van de iPad/iMac. Dat gaat lekker. Ik heb ook nog een muis die ik kan koppelen. Misschien doe ik dat ook. Het wordt dus hoogstwaarschijnlijk deze iPad/toetsenbord-combinatie. Wat voor tablet neem jij mee op vakantie? Of alleen je telefoon? Misschien zelfs geen slimme telefoon, maar een telefoon waarop je alleen gebeld kan worden of sms’jes kan ontvangen… Wel zo rustig. Of is je kameraad op vakantie alleen je smartphone? Ik hoor graag wat jouw oplossingen zijn.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

3 gedachten over “Wat voor tablet neem je mee op vakantie?”

  1. iPad! Ik moet zeggen: ik gebruik hem toch altijd maar weinig. Maar het is lekker compact en ik kan er alles mee wat ik wil doen op een vakantie. Foto’s bewerken bijvoorbeeld. En hij past nog in hettablet vakje van mijn fototas ook!

  2. Mijn broer had, net als ik, een Nexus 7 tablet. Heel wat goedkoper dan die eeuwige zogenaamd onovertroffen, maar véél te dure i -dingessen!
    Jammer alleen dat de snelle graaiers het ding uit z’n rugzakje visten. En dan sta je. Maar natuurlijk wel te overwegen voor je op vakantie gaat en iets wil kopen. Hij voldoet / voldeed prima!

    1. Bedenk wel dat de goedkoopste iPad – die ook over een retina-scherm beschikt – alweer sinds 2017 zeer betaalbaar is. Persoonlijk blijf ik het grote nadeel vinden van alles wat Android is de updatepolitiek. Vaak krijg je gewoon helemaal niks en begin je al met een achterhaalde versie van het besturingssysteem. Bij de Nexus valt dat – geloof ik – nog mee, maar de rest…? Apple pakt het wat dat betreft een heel stuk prettiger aan: met een iPad – ook die goedkope – die je nu koopt, ben je voor jaren verzekerd van updates. En dat is tegenwoordig met allerlei veiligheidsproblemen toch best een prettige gedachte… Maar goed, da’s mijn beschieden mening natuurlijk: laat ieder vooral doen waar zij of hij zich prettig bij voelt! ;o)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.