24/7 online graag!

Vanmorgen viel er een mailtje in de mailbox. Het was van Ziggo met als onderwerpregel: Willen we echt 24/7 online? Een mailtje van Ziggo, ik zeg het nog maar een keer. Wat is het antwoord op deze vraag? Ja! Natuurlijk willen we 24/7 online, Ziggo!!

De digitale balans

Ik dacht even dat het om de verbindingen ging. We hebben een zakelijk abonnement bij Ziggo, juist om 24/7 online te zijn. En dat gaat niet slecht. We kregen laatst zelfs een nieuw modem. Ik heb ook wel eens ‘s morgens heel vroeg naar de helpdesk gebeld, waarbij ik een slaperige Ziggo-medewerker aan de lijn kreeg, die zich verbaasd afvroeg hoe ik aan zijn nummer kwam. ‘Gewoon doorverbonden’, zei ik. Maar het internet ligt er best nog wel eens uit, meer dan ik zou willen, dus Ja, graag 24/7 online, Ziggo. Maar om die 24/7-verbinding ging het niet, het ging om Digitaal in balans te komen of te blijven.

Digitale schijf van vijf

Ik opende de mail en las verder. Er was een digidiner – eten besteld via Thuisbezorgd.nl of Deliveroo? – waarbij ‘gewetensvragen’ aan de orde kwamen: Zit er een keerzijde aan de digitale vernieuwing? En hebben we behoefte aan een digitale balans? En ‘Geniet, maar app met mate’, stelde een van de gasten. Deelnemers aan het digidiner kwamen met de digitale stappenteller, waarmee kinderen extra data kunnen verdienen als ze bewegen. Een ander kwam met het opstellen van een speciale smartphone-etiquette, en om een digitale schijf van vijf in te voeren met vaste momenten waarop je offline bent en een digitaal rijbewijs uit te delen aan kinderen die goed zijn geïnformeerd over internetgebruik en online risico’s.

Hypocriet!

Mooi en nobel allemaal. Het is toch een beetje dat je dealer zegt dat er best een lijntje coke minder kan. Ze maken reclame met: Neem naast je Ziggo en abonnement bij Vodafone, dan krijg je 2x zoveel data bij Vodafone. Handig, vind ik, die dubbele data. Zeker als Ziggo er even uit ligt, kan ik verder werken door een hotspot te maken van mijn telefoon en kunnen we rustig door op onze computers, telefoons en tablets. Godzijdank kan er digitaal steeds meer en leve de dubbele data. Nu zegt mijn dealer dat ik het wat rustiger aan moet doen met mijn dubbele data. Eh, mag ik dat hypocriet noemen? Ja, dat mag ik, hoe nobel het misschien bedoeld is.

Die digitale balans zoeken we zelf wel, Ziggo/Vodafone. Zorgen jullie maar dat die verbinding 24/7 open staat, dan maken wij wel uit of de (klein)kinderen lang genoeg naar YouTube of Netflix hebben gekeken. Of wijzelf natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.