Adobe Revel stopt op 23 februari 2016

Adobe Revel. Weet jij wat dat is? Een nieuwe Adobe applicatie? Ik zoek het woord Revel even op. Als werkwoord is het ‘jezelf vermaken op een levendige en lawaaierige manier met drank en dansen’. Als zelfstandig naamwoord  is het ‘levendig en lawaaiig vermaak, speciaal met drank en dansen’.

Daar komen we niet veel verder mee. Weet jij het al/nog? Revel? Revel? Oh ja, ik weet het weer ik heb het ook wel eens gebruikt, om te kijken of het wat was. Adobe Revel heette eerste Adobe Carousel en sinds 2012 Adobe Revel. Ik log in bij mijn Revel-account en zie er twee foto’s opstaan. Ik vond het niet handig en ik kende eigenlijk alleen mijn broer die het ook gebruikte. Adobe Revel is een manier om je foto’s in de cloud op te slaan en te delen met anderen. Met je familie, je vrienden of je klanten. Bij Adobe Revel kreeg je 2 gig gratis opslag ruimte en wilde je meer, dan kon je dat op maandelijkse of jaarlijkse basis aanschaffen. De kosten waren zo’n €6,- per maand en daarvoor kreeg ongelimiteerde opslag van je foto’s. Er waren apps voor je Mac, Windows, iOS en Android.
Maar Adobe Revel stopt per 23 februari en daarmee stopt ook je opslag.

Mijn persoonlijke opslag in Adobe Revel.
Mijn persoonlijke opslag in Adobe Revel.

Van Revel naar Creative Cloud

Adobe probeert je nu als Revel-gebruiker te laten overstappen op het Creative Cloud Fotografie Plan. Dat kost iets meer dan €12,- in de maand, twee keer zo duur dan de abonnementsprijs van Revel. Je krijgt – laten we het even op de opslagruimte die je bij het Creative Cloud Photography Plan krijgt houden – 20 gig ruimte in de Creative Cloud-cloud. Bij je abonnement op Revel kreeg je ongelimiteerde opslagruimte. Natuurlijk krijg je bij je Creative Cloud Photography Plan ook Photoshop en Lightroom, maar wat als je daar helemaal geen behoefte aan hebt?

Er zijn inmiddels betere alternatieven voor Revel als je je foto’s in de cloud wilt opslaan. Vooral Google Photos waar je hoge resolutie-versies van je foto’s kunt opslaan, gratis en voor niks en waarbij je ongelimiteerde opslagruimte krijgt, is zo’n alternatief.
Het is eigenlijk jammer dat Adobe  Adobe Revel een paar jaar geleden niet gewoon Adobe Photos had genoemd. Dan zouden ze de eerste zijn geweest, tussen de Google, Apple en Microsoft Photos en misschien meer succes hebben gehad. Het is sneu voor de gebruikers van Adobe Revel die nu hun foto’s  van de Adobe Revel-cloud moeten halen. Revel is mislukt, dat is duidelijk. Geen nachtelijke uitspattingen meer met drank en dansen en daar dan foto’s van maken. En delen natuurlijk.

Wat moet je met je opgeslagen foto’s?

Nog even iets praktisch. Wat moet je volgens Adobe doen als je een mooie bibliotheek aan foto’s bij Revel hebt staan? Het volgende:
1. Als je Revel alleen op je mobiele apparaten gebruikte en je hebt die foto’s nog op je mobiele apparaat staan, dan zou je Lightroom Mobile voor iOS of Android kunnen downloaden en daar je foto’s onderbrengen.
2. Als je geen foto’s meer op je mobiele apparaten hebt staan, dan zul je zelf de foto’s van Revel naar je computer moeten downloaden. Meer informatie over hoe je je foto’s uit de Revel-cloud moet halen vind je HIER. Er is een Adobe Revel Downloader waarmee je handig je foto’s vanaf de Revel-cloud kunt downloaden. Die vind je HIER.

Of je wilt overstappen naar het Creative Cloud Photography Plan is helemaal aan jou. Ik ben een tevreden gebruiker van Creative Cloud, maar als je iets met je foto’s op je mobiele apparaten wilt doen, ze daar een beetje bewerken en ze met anderen delen en geen behoefte hebt aan Photoshop of Lightroom, dan hebben Adobe, Apple, Microsoft en Google daar mooie, gratis oplossingen voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.