iOS 13.2

Apple brengt iOS 13.2 uit

Apple heeft begin deze week iOS 13.2 uitgebracht. Naast een hele serie nieuwe emoticons zijn wederom veel verbeteringen doorgevoerd. Snel installeren dus.

iOS 13.2 brengt een berg verbeteringen onder de motorkap aan. Zowel iOS als iPadOS krijgen de update (of hebben die inmiddels al ontvangen als u gekozen hebt voor automatische updates). Om te checken of de update voor jouw apparaat al klaar staat, start je de app Instellingen en tik je onder Algemeen op Software-update. Is er een update beschikbaar, dan kan deze hier gedownload en geïnstalleerd worden. Bedenk wel dat het een redelijk uit de kluiten gewassen exemplaar is, dus ga dat niet onderweg via mobiel internet doen om onnodig (en duur) mobiel dataverkeer te voorkomen. Een van de dingen die iOS 13.2 met zich meebrengt is een serie nieuwe emoticons, waarmee je je berichten en andere communicatie kunt opvrolijken. Voor de liefhebbers dus!

Deep Fusion camera mode

Heb je een iPhone 11 of 11 Pro, dan brengt de update naar iOS 13.2 de ‘Deep Fusion camera mode’ mee. Daarbij wordt de scherpte van foto’s verbeterd, zo belooft Apple. Er worden meerdere foto’s achter elkaar gemaakt, die vervolgens via software gecombineerd worden tot een optimaal geheel. Dit ‘computational photography’-systeem moet ook onder beroerde omstandigheden met weinig licht goede plaatjes opleveren. Je merkt er verder overigens niks van; er zijn geen instellingen voor. Het gebeurt allemaal ongemerkt op de achtergrond, waarbij volop gebruik gemaakt wordt van de stevige neuroprocessor in de iPhone 11 (Pro).

macOS
Ook voor iOS verscheen er weer een update deze week (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/microsiervos/15215354050)

Nieuwe AirPods Pro

Vanzelfsprekend biedt iOS 13.2 ondersteuning voor de eveneens deze week uitgebrachte AirPods Pro in-ear’s met actieve lawaai-onderdrukking. Daarmee luister je ook in bijvoorbeeld een lawaaiige trein, bus of vliegtuig zonder last te hebben van omgevingsgeluiden. Ook bieden de nieuwste versies van iOS en iPadOS ondersteuning voor de Beats Solo Pro hoofdtelefoon. Meest belangrijke van deze update is echter de lange lijst aan verbeteringen en bugfixes. Het moet je apparaat dus weer stabieler en veiliger maken. Tot slot is tegelijk met deze iOS-update ook een update voor macOS verschenen. Of beter: de inmiddels zo ongeveer wekelijkse update van Safari. Hoewel het niet nodig lijkt te zijn is het verstandig – zo leert de ervaring – om je Mac na zo’n Safari-update toch even te herstarten. Je ziet dat er tijdens het afsluiten en opstarten dan even flink gewerkt wordt.

iOS 13.2Meer weten over het gloednieuwe iOS 13? Lees dan het al even gloednieuwe boek Ontdek iOS 13 Voor iPhone en iPod (auteur: Henny Temmink). Web, e-mail, foto’s, video, muziek, kaarten, FaceTime, agenda, contacten enzovoort, in een prachtige gebruikersomgeving; dit en nog veel meer heeft iOS 13 te bieden. De auteur doet Apples nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPod Touch haarfijn uit de doeken. Van de eerste kennismaking tot het gebruik van de verbeterde en nieuwe apps: u leert alles om het meeste uit iOS 13 te halen!


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.


Goed om te zien dat het artikel je tot het einde toe heeft kunnen interesseren. De meeste artikelen op dit blog worden geschreven door de auteurs van uitgeverij Van Duuren MediaBen je geïnteresseerd in verdere verdieping of meer praktische toepassingen? Klik op onderstaande banner voor het meest actuele overzicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.