Herinneringen in Google Foto's

Herinneringen in Google Foto’s

Sinds kort heb je de beschikking over Herinneringen in Google Foto’s (Memories). Herinneringen bevatten verzamelingen van enkele van je beste foto’s en video’s van de afgelopen week in de voorgaande jaren (zo beschrijft Google het).

Herinneringen uit je fotoverzameling

Herinneringen in de rondjes…

Met Herinneringen verzamelt Google dus nog meer herinneringen uit je fotoverzameling. En was al zoiets in de vorm van Beleef deze dag opnieuw, een serie foto’s van een bepaalde dag, die regelmatig bij de Assistent verschijnt. (Heb jij ze niet of juist wel? Bij Instellingen > Assistent-kaarten > Deze dag opnieuw ontdekken kun je die kaarten aan- of uitzetten.) Nu is er dus iets nieuws: Herinneringen, die bovenaan in kleine rondjes bij het scherm Foto’s verschijnen. Het zijn dus foto’s uit dezelfde week waarin je nu leeft, maar dan uit voorgaande jaren. Tik je op zo’n rondje dan worden de verschillende foto’s achter elkaar vertoond. Wil je een foto langer bekijken, tik dan op de foto en houd die vast.

Aan- en uitzetten

Herinneringen in Google Foto's
Herinneringen aan- en uitzetten…

Ook die Herinneringen kun je aan- en uitzetten. Tik op het Drie-streepjes-menu > Instellingen > Herinneringen. Met het schuifje kun je ze aan- en uitzetten. Wil je bepaalde Herinneringen niet zien verschijnen – bijvoorbeeld van iemand waar je niet aan herinnerd wilt worden – dan kun je dat doen in hetzelfde scherm bij Mensen en huisdieren. Tik op de mensen (of huisdieren natuurlijk) die je niet wilt zien in de Herinneringen. Je schijnt – zoals te lezen is in Google Foto’s Help – ook een bepaalde datum verbergen waaraan je niet herinnerd wilt worden. Maar op dit moment zie ik dat nog niet als mogelijkheid op de scherm.

Zie jij ze niet?

Misschien zie jij die hele Herinneringen niet in Google Foto’s. Eerlijk gezegd: ik ook niet. Ik weet echter wel dat het bestaat! Bij mijn vrouw zag ik ineens die rondjes boven de foto’s: hee! daar zijn ze, de Herinneringen. In mijn eigen Google Foto’s op mijn Google Pixel-telefoon en mijn iPad zie ik de herinneringen niet. Ik wacht nog even een week of wat af. Soms moet je bij Google Foto’s geduld hebben. En anders wend ik me weer eens tot de support van Google One…

Meer lezen over Google Foto’s? In de Categorie Google Foto’s op dit blog vind je alle blogpost die we aan Google Foto’s hebben besteed. Als je vragen hebt over Google Foto’s kun je die altijd in een reactie op een blogpost stellen. Veel antwoorden staan al in het boek Zo werkt Google Foto’s. Van dit boek is een 2de druk verschenen, met daarin de laatste nieuwe mogelijkheden van Google Foto’s.  Maar ook in dit boek staan ongetwijfeld niet alle antwoorden. Zeker als Google de mogelijkheden van de app verandert of vernieuwt, staan die antwoorden – nog – niet in het boek. Dit blog is dé plek om je vragen over Google Foto’s te stellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.